ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου συμμετείχε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας
Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου συμμετείχε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
15 Απρ
0
Σχόλια

Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου συμμετείχε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας

Τη Κυριακής 14 Απρίλη 2024, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», συμμετείχε στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Φαναρίου κ.Αγαθάγγελου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα Ιερά Λείψανα μετέφεραν από το ΓΕΕΘΑ στρατιωτικοί ιερείς και τα υποδέχθηκε έμπροσθεν του ιερού προσκυνήματος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του προσκυνηματικού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνό Δαμιανάκη, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όμορων Ενοριών.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή τα Ιερά Λείψανα κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας υπό τους ήχους μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Στην συνέχεια τελέστηκε κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναφέρουμε πως τα Ιερά Λείψανα προέρχονται από τα φυλασσόμενα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Μπαρί Ιταλίας, τα οποία είχαν προσφερθεί στην Αρχιεπισκοπή της Σιένα, ως μαρτυρεί το πιστοποιητικό αυθεντικότητας που υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος της Σιένα, Tiberio Borghese, το 1780.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι ο κανόνας της Πίστεως, της πραότητας, ο διδάσκαλος της εγκράτειας και των πτωχών και ο προστάτης του Ναυτικού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.