ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» προβλήθηκε στον «Δημήτριο Υψηλάντη» Νέας Φιλαδέλφειας
Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» προβλήθηκε στον «Δημήτριο Υψηλάντη» Νέας Φιλαδέλφειας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
09 Απρ
0
Σχόλια

Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» προβλήθηκε στον «Δημήτριο Υψηλάντη» Νέας Φιλαδέλφειας

O Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας «Δημήτριος Υψηλάντης» σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» την Κυριακή 07 Απριλίου 2024, στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «αγκάλιασαν» τη συγκεκριμένη δράση και γέμισαν την αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν το ιστορικό ντοκιμαντέρ.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, το οποίο δημιουργήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής του δημοσιογράφου Χρήστου Κωνσταντινίδη και την ιστορική επιμέλεια του Ιωακείμ Καρεπίδη και το οποίο πραγματεύεται την ιστορία της πόλης.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Ακολουθεί το σχετικό μήνυμα του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας «Δημήτριος Υψηλάντης»:

«Σήμερα (σσ Κυριακή 07 Απριλίου 2024) ο Σύλλογός μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο οδοιπορικό των Αργυρουπολιτων, από τον ξεριζωμό τους, την έλευση τους στην Αττική, μέχρι και σήμερα.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σε ποντιακό σύλλογο στο νόμο Αττικής, ένα πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό ντοκιμαντέρ για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, το «Αργυρουπολιτων Πορεία».

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, Ιορδανίδη Ηλία, τον ιστορικό, Ιωακειμ Καρεπίδη και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Επίσης ευχαριστούμε το Δήμαρχο μας, Γιάννη Τομπουλογλου, τον Στέφανο Γατσούλη και τα μέλη και φιλους του Συλλόγου μας, που παρευρέθησαν στην εκδήλωση».

Από τη μεριά της, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης δημοσίευσε στη σελίδα της σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση:

«Με μεγάλη μας χαρά και τιμή παρουσιάσαμε στον Σύλλογο Ποντίων Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας «Δημήτρης Υψηλάντης» το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών πορεία» και συζητήσαμε για την ιστορία των Ποντίων προσφύγων κατά την εγκατάσταση τους στην Αργυρούπολη Αττικής.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία του και αναμένουμε με χαρά τις επόμενες κοινές μας δράσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.