ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Όλες οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Όλες οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
30 Μαρ
0
Σχόλια

Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Όλες οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης εξέδωσε μήνυμα σχετικά με το θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή τη Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, σκορπίζοντας θλίψη σε όλον τον Ποντιακό κόσμο.

Στην ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Ένωσης γνωστοποιεί την απόφασή του να αφιερώσει όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου για το 2024 στη μνήμη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ένωσης βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με τον εκλιπόντα για τη δρομολόγηση μιας σειράς δράσεων με την δική του καθοδήγηση, με πρώτη την εκδήλωση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τον Ελληνισμό της Καλαβρίας, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο μετά από δική του ιδέα.

Αναλυτικά το μήνυμα της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης:

«Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής με συναισθήματα συντριβής, οδυνηρής έκπληξης και άφατης λύπης υποδέχθηκε την απρόσμενη είδηση του θανάτου σε ηλικία 73 ετών του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Ενός σεμνού, ταπεινού, οραματιστή, διανοητή που στις πλάτες του πήρε όλον τον Ποντιακό Ελληνισμό με τις οιμωγές και θρήνους των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας οδηγώντας τους στο κτήριο της Βουλής την 24η Φεβρουαρίου 1994 όταν αναγνωρίστηκε το Τουρκικό έγκλημα από την Ελληνική Πολιτεία μετά από 70 χρόνια.

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής αισθάνεται ένα ακόμα βάρος καθώς όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες δια του προέδρου της Ηλία Ιορδανίδη βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με τον εκλιπόντα Μιχάλη των Ποντίων για την δρομολόγηση μιας σειράς δράσεων με την δική του καθοδήγηση.

Η πρώτη ήταν η εκδήλωση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τον Ελληνισμό της Καλαβρίας την Κυριακή 14 Απριλίου σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο μετά από δική του ιδέα.

Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία του ομιλία την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Το Φθινόπωρο ύστερα από πρόταση του αδερφικού σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης θα τιμούσαμε τον Μιχάλη για την μοναδική του προσφορά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας 30 χρόνια μετά την επικύρωση στην Βουλή των Ελλήνων.

Όλες αυτές οι συζητήσεις τον είχαν ζωηρά ευχαριστήσει και υπήρχε ένα κλίμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας.
Δυστυχώς άλλαι αι βουλαί.

Ως Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος όλου του Ποντιακού Ελληνισμού και δηλώνουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις μας για το 2024 θα είναι αφιερωμένες στην μνήμη του ασυμβίβαστου αγωνιστή της Δημοκρατίας των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων,του Ελληνισμού από το Ιόνιο την Καλαβρία την Θράκη την Μακεδονία τον Πόντο ως την Κύπρο,την Μεσοποταμία,την χώρα των Κούρδων,το Αραράτ των Αρμενίων και όλων των λαών που υφίστανται τυραννία..

Αιώνια του η Μνήμη».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.