ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Πολλοί εξ ημών τον αδικήσαμε...Μερίδα εξ ημών του ζητήσαμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ως οφείλαμε»
Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Πολλοί εξ ημών τον αδικήσαμε…Μερίδα εξ ημών του ζητήσαμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ως οφείλαμε»
(Φωτο: protothema.gr)
29 Μαρ
0
Σχόλια

Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Πολλοί εξ ημών τον αδικήσαμε…Μερίδα εξ ημών του ζητήσαμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ως οφείλαμε»

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με το θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 ως τις 12:00, η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ το Σάββατο στις 11:00, στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης, από όπου κατάγονταν, θα γίνει η κηδεία του.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς, αντί στεφάνων, παρακαλούνται όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμβάλλουν, στην εκ νέου οικοδόμηση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αετοχώρι που καταστράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από την μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης:

«Οι προσωπικότητες, που τους στενούς κακοτράχαλους δρόμους μεταμορφώνουν σε πλατιές φωτεινές Λεωφόρους, είναι σχεδόν πάντα οντότητες μοναχικές, ευγενικές και ταπεινές.

Γιατί ενδόμυχα γνωρίζουν από την απαρχή των αγώνων τους ότι ο τρόπος για τον δρόμο είναι πικρός,στριφνός, άδικος,με απογοητεύσεις και απώλειες.

Στον ιστορικό ρου που τέμνει εγκάρσια τον χρόνο ωρίμανσης του Ποντιακού Ελληνισμού ο φυσικός και πολιτικός καταλύτης που λειτούργησε ως πυροκροτητής,ως φωτοδότης,ως παρακινητής και συνοδοιπόρος οδηγός ήταν από ένα μικρό περήφανο χωριό του Έβρου στην εσχατιά το Αετοχώρι.

Ο Μιχάλης.
Εκ Σάντας Επτακώμου.

Με το μικρό του όνομα τον τίμησαν οι συμπατριώτες του .

Όχι όσο του άξιζε διότι ήταν αχώρητος και ασυμβίβαστος.

Πολλοί εξ ημών τον αδικήσαμε.

Μερίδα εξ ημών του ζητήσαμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ως οφείλαμε.

Τώρα ήρθε η ώρα δυστυχώς πολύ πρόωρα να τον αποχαιρετήσουμε από την ζωή χωρίς να προλάβουμε να υλοποιήσουμε τα κοινά μας σχέδια

Δυστυχώς ΑΡΓΗΣΑΜΕ και ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Τον εμπνευστή και διαπρύσιο κήρυκα της Αλήθειας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μιχάλη ήσουν πολύ μεγαλύτερος της εποχής σου διαχρονικά.

Εμείς οι πατριώτες σου δεν σε μετρήσαμε στο σωστό σου μέγεθος.

Εκτός από λίγους που γνωρίζεις .

Ο Θεός να σε αναπαύσει.

Η εκδημία σου παρά τον πόνο της ας κάνει πάραυτα ένα καλό αφού κακό δεν έχεις πράξει σε κανέναν.

Ας δίει φώτισην σ’ εμετέρτς να ήντανε έναν μούσταν».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.