ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» παρακολούθησαν μαθητές του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης (βίντεο)
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» παρακολούθησαν μαθητές του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης (βίντεο)
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
13 Μαρ
0
Σχόλια

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών Πορεία» παρακολούθησαν μαθητές του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης (βίντεο)

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης «Αργυρουπολιτών Πορεία» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους με συγκινητικό τρόπο. Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον κάνοντας ερωτήσεις στους συντελεστές, δείχνοντας, κατ’ αυτό το τρόπο, πόσο τους άγγιξε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

Το 3ο Λύκειο Αργυρούπολης ήταν το πρώτο σχολείο στο οποίο προβλήθηκε το ιστορικό αυτο ντοκιμαντέρ και σκοπός του Συλλόγου είναι να ακολουθήσουν κι αλλα.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Με αυτή της την κίνηση, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών γύρω από το ποντιακό στοιχείο, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων.

Στην προβολή παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αφεντάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας, Προγραμματισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, Κορίνα Θεοδώρου, ο ιστορικός και υποψήφιος διδάκτωρ, Ιωακείμ Καρεπίδης καθώς και ιστορικά μέλη της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης όπως η κ. Γκιώκα- Ευσταθιάδη και η κ. Σαραφίδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές και μέλη της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια και χόρεψαν ποντιακούς χορούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.