ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σχετικά με την Ημερίδα για τους χορούς του Πόντου που διοργάνωσε
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σχετικά με την Ημερίδα για τους χορούς του Πόντου που διοργάνωσε
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
03 Μαρ
0
Σχόλια

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σχετικά με την Ημερίδα για τους χορούς του Πόντου που διοργάνωσε

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσε μια ξεχωριστή ημερίδα – σεμινάριο χορού, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Πόντου με τίτλο «Ο χορός στην Πατρίδα», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό κέντρο στο Πανόραμα της Βέροιας.

Δύο καταξιωμένοι εισηγητές – ερευνητές παρουσίασαν πρακτικά τους χορούς που έχουν καταγράψει, αναλύοντας το ύφος του χορού σε διάφορες περιοχές, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παρευρισκόμενους. Ο λόγος για τους Νίκο Ζουρνατζίδη και Γιώργο Κασαμπαλίδη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας:

«Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσε μια ξεχωριστή ημερίδα χορού, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς των περιοχών του Πόντου. Η ημερίδα με τίτλο «Ο χορός στην Πατρίδα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό μας κέντρο στο Πανόραμα της Βέροιας, με έναρξη στις 10.30 π.μ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Καπουρτίδης Χαράλαμπος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τη σκυτάλη πήρε ο χοροδιδάσκαλος της Λέσχης, Ιντζεβίδης Βαγγέλης οποίος παρουσίασε τους εισηγητές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούν τους ποντιακούς χορούς από τους κυρίους Νίκο Ζουρνατζίδη και Γιώργο Κασαμπαλίδη και δόθηκε σημαντικός χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων στο τέλος της κάθε εισήγησης.

Σημαντικό στοιχείο της ημερίδας ήταν η ζωντανή παρουσίαση των χορών με τη συμμετοχή των χορευτών και των χοροδιδασκάλων, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών. Στη λύρα συνόδευσαν ο Μιχάλης Κασαμπαλίδης και ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης ενώ στο νταούλι ήταν ο Ανδρέας Νικηφορίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δήμου Βέροιας, Γρηγοριάδης Καλλίστρατος ,ο πρώην πρόεδρος της Λέσχης και αριστίδην μέλος του σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Ζευγαρόπουλος Λάζαρος και η συγγραφέας, Πιπερίδου Ελένη.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καπουρτίδης Χαράλαμπος
Η Γ. Γραμματέας
Τογκουσίδου Ευαγγελία».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.