ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση Παχατουρίδη – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
Συνάντηση Παχατουρίδη – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
(Φώτο : newsit.gr)
28 Φεβ
0
Σχόλια

Συνάντηση Παχατουρίδη – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στο γραφείο του στο πάρκο Εμιργκάν, ανήμερα της μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Αρναβούτκιοϊ.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Περιστερίου στους τομείς του πολιτισμού, της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων καθώς και στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Εκρέμ Ιμάμογλου για τον Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν εμβληματικό δήμαρχο, και λόγω της εμπειρίας του, ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό αδερφό.

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για τη βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και εξήρε το έργο του σε μία πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό από 131 χώρες παγκοσμίως, «μία παγκόσμια πρωτεύουσα», όπως είπε. Αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει, εξαιτίας της Ποντιακής καταγωγής του, ενώ ανέφερε στον ομόλογο του πως «καλός δήμαρχος είσαι όταν δίνεις αναφορά μόνο στους δημότες σου, σε κανένα άλλο».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Ιμάμογλου στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστεριού ως αυτόνομου δήμου.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, στις 31 Μαρτίου, με τον κ. Ιμάμογλου να έχει ως αντίπαλο τον εκλεκτό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, σε μια κούρσα που διεξάγεται σε πολώμενο πολιτικό κλίμα.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Παχατουρίδης προσέφερε στον κ. Ιμάμογλου έναν πίνακα που απεικονίζει δυο Ποντίους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον Ποντιακό χορό της φωτιάς, ευχόμενος καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα, ενώ ο κ. Ιμάμογλου προσέφερε στο δήμαρχο Περιστερίου ένα βιβλίο με τους Χάρτες της Κωνσταντινούπολης στο πέρασμα των Αιώνων και εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει την επίσκεψη αλλά και να δει τις δύο πόλεις να συνεργάζονται για το καλό των πολιτών τους.

Ο δήμαρχος Περιστερίου συνοδευόταν από τα τρία του παιδιά, Παναγιώτη, Αθηνά και Γιώργο.

 

 

 

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.