ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Ευστάθιου Πελαγίδη
Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Ευστάθιου Πελαγίδη
27 Φεβ
0
Σχόλια

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Ευστάθιου Πελαγίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», με μήνυμα που δημοσίευσε στη σελίδα του, εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία του ομ. καθηγητή Ευστάθιου (Στάθη) Πελαγίδη.

Ο εκλιπών, που ήταν ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπήρξε εξαίρετο μέλος της ποντιακής κοινότητας και πρόσφερε πολλά με το σπουδαίο επιστημονικό του έργο, με έρευνες που εστιάζονταν σε θέματα του ποντιακού, μικρασιατικού και εν γένει προσφυγικού ελληνισμού.

Ήταν από τους ιστορικούς που ασχολήθηκαν με την ιστορία της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα εκδίδοντας τα αυτοτελή ιστορικά έργα «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: 1200 χρόνια» και τον «Κώδικα της Ιερής Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα».

Με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:
– Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία με αντιπροσωπεία του Δ.Σ.
– Να καταθέσει στεφάνι και να διαθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος χρηματικό ποσό στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, την οποία συνειδητά ενίσχυσε ο εκλιπών καθ’ όλη την επιστημονική του δραστηριότητα, προς ενίσχυση του επιστημονικού της έργου.
– Να δημοσιεύσει το παρόν στον Τύπο.

Ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα τον σκεπάσει.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.