ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Π.Ο.Ε.
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Π.Ο.Ε.
(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
24 Φεβ
0
Σχόλια

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Π.Ο.Ε.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Eύξεινος Πόντος», παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας και Σωματείων της περιοχής.

(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης, Παύλο Γαλεγαλίδη, την πρόεδρο του Συλλόγου και πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης, Μελίνα Αμανατίδου καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλος Κεσόγλου ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο της Ομοσπονδίας την οποία και συνεχάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων Μνήμης της 19ης Μαΐου ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Χρίστος Δημόπουλος  παρουσίασε την ολοκληρωμένη κατασκευή ενημερωτικού περιπτέρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η κατασκευή η οποία είναι φορητή και εύκολη στην μεταφορά, θα μπορεί κατόπιν επιθυμίας των Συλλόγων να κατασκευασθεί και να τοποθετηθεί σε περιοχές όπου το κοινό θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για το θέμα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού. Κατά την παρουσίαση του ο κ. Δημόπουλος παραχώρησε δωρεάν στην Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ομοσπονδίας το ενημερωτικό περίπτερο, για άμεση ενημέρωση των πολιτών το επόμενο διάστημα εν όψει και των εκδηλώσεων Μνήμης.

(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Ακόμη κατά την διάρκεια του Δ.Σ. παρουσιάσθηκε η νέα κατασκευή του λαβάρου της Ομοσπονδίας, η οποία είναι δωρεά του προέδρου της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες», Αναστάσιου Χονδροματίδη. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε ομόφωνα τις δωρεές αυτές ευχαριστώντας τους ολόψυχα για την ευγενική χειρονομία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, η εκδήλωση για το ποντιακό θέατρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καραπάντσειο» με την στήριξη του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.