ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με πολύ χορό και συγκίνηση ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης
Με πολύ χορό και συγκίνηση ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης
24 Φεβ
0
Σχόλια

Με πολύ χορό και συγκίνηση ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Απόλλων». Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη που έχει για τον Σύλλογο!

 

Η βραδιά ήταν γεμάτη συγκινήσεις και εκπλήξεις για όλους.

Την χορευτική έναρξη έκαναν τα παιδιά του εφηβικού τμήματος που έδωσαν τον δικό τους παλμό, συνεχίστηκε με τα παιδιά του παιδικού τμήματος που γέμισαν την πίστα και κορυφώθηκε με το νηπιακό τμήμα που καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους! Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν ο Τάσος Πετρόπουλος στο τραγούδι, ο Αντώνης Αναστασιάδης στη λύρα, ο Γεράκης Τσαρμαντίδης στο κλαρίνο και ο Θανάσης Ελευθεριάδης στο νταούλι.

Χοροδιδάσκαλοι των παιδιών είναι οι Ευφροσύνη Ζουμπουλίδου, Μάγδα Κυριακίδου, Πασχαλιώ Σταθόγλου και Μαρία Τριανταφυλλίδου.

Ιδιαίτερη στιγμή υπήρξε η βράβευση των δύο εξαιρετικών χοροδιδασκάλων του Συλλόγου, του Νεκτάριου Γαβριηλίδη και του Μίλτου Αποστολίδη, για την πολύχρονη προσφορά τους στον Σύλλογο.

Ξαφνικά τα φώτα χαμήλωσαν…το νταούλι ήχησε και τα βλέμματα στράφηκαν στον οθόνη…Υπό το άκουσμα της μουσικής οι Πυρριχιστές του Συλλόγου χόρεψαν τον χορό Σέρρα, αποδίδοντας φόρο τιμής στους 353.000 ανθρώπους που χάθηκαν κατά την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού…

Ήταν μια δυνατή στιγμή η οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Μετά το μοναδικό αυτό θέαμα, η διασκέδαση συνεχίστηκε με τον κόσμο να παραμένει ως τις πρώτες πρωινές ώρες!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Θωμάς Ηλιάδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχαήλ Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αναστάσιος Ταρενίδης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αβδήρων, Ρούφος Βασίλειος.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους τα παρακάτω σωματεία: ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφερείας «Ο Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ξάνθης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκόπετρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν6 Ξάνθης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαγίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.