ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την πίτα τους έκοψαν οι «Διόσκουροι» Μάνδρας
Την πίτα τους έκοψαν οι «Διόσκουροι» Μάνδρας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι»)
20 Φεβ
0
Σχόλια

Την πίτα τους έκοψαν οι «Διόσκουροι» Μάνδρας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο «Μίμης Δούκας» η κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές, απόλαυσαν τους χορευτές του Συλλόγου οι οποίοι παρουσίασαν χορούς του Πόντου και συζήτησαν θέματα καίριας σημασίας που αφορούν τον Οικισμό των Ποντίων.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι»)

Το παρών στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσε και ο Δήμαρχος της πόλης, Αρμόδιος Δρίκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διατήρησης των παραδόσεων του ποντιακού Ελληνισμού, όπου όχι μόνο αναδύουν τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων, αλλά προάγουν το ήθος και τις αρχές των προγόνων μας που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Επιπλέον, συνεχάρη τα μέλη της Διοίκησης για τις δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και τα νεαρά μέλη του χορευτικού τμήματος για τη συμμετοχή και ενασχόλησή τους με την παράδοση. Τόνισε επίσης, ότι αρμόζει και αξίζει μία από τις πλατείες της πόλης μας να αφιερωθεί στους Έλληνες του Πόντου θύματα της Γενοκτονίας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού σε όσους επέζησαν και κρατούν ζωντανό ακόμα το στοιχείο του Ελληνισμού.

Η Διοίκηση του Συλλόγου πρόσφερε στον Δήμαρχο δύο συμβολικά δώρα, επισφραγίζοντας έτσι τα θεμέλια μίας όμορφης και ουσιαστικής συνεργασίας, για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου, που αφορούν τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας και την επίλυση σοβαρών αιτημάτων των μελών του Συλλόγου.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι»)

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πατέρα Δημήτριο, ακολούθησαν οι ευχές των επισήμων και η παρουσίαση ποντιακών χορών από το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κέρασμα ποντιακών εδεσμάτων προς όλους όσους παρευρέθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ωουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Λιάκος και ο ωουλευτής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χρήστος Τσοκάνης. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Ξανθή Παππά, Μιχάλης Σακελλάρης και Γιάννης Λινάρδος, η Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Νικολίτσα Παπανικολάου, ο Πρόεδρος Τοπικού, Άγγελος Πέτρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Τμήματος Παιδικής Φροντίδας, Γιάννης Τσακάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αναστασία Μουρίκη και Αντώνης Αντωνίου και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χαράλαμπος Θεοδώρου, όπως επίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι Σταματίνα Γκίνη και Μελέτης Σκόρδας.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι και μέλη Συλλόγων, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Μάνδρας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μάνδρας «West Coast», ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», ο Σύλλογος Ποιοτικής και Πολιτιστικής Αναβάθμισης Δυτικής Αττικής «Ο ΔΗΜΟΦΩΝ» και ο ΠΑΟΚ Μάνδρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.