ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο «Αλέξιος Κομνηνός» Νομού Έβρου
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο «Αλέξιος Κομνηνός» Νομού Έβρου
(Φωτο: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)
19 Φεβ
0
Σχόλια

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο «Αλέξιος Κομνηνός» Νομού Έβρου

Το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» στην αίθουσα δεξιώσεων «Arion Banquet Hall».

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Δέσποινα Κοτακίδου, καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία και τη στήριξή του.

Επίσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς, που στήριξαν τον χορό, τους επιχειρηματίες, που πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά, τα καταστήματα, που ανάρτησαν την αφίσα της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την, Σκαρλακίδου Φωτεινή, τα διαδικτυακά μέσα, που πρόβαλαν αφιλοκερδώς τον χορό, Alexandroupoli οnline, Trapezounta.gr και Ε-pontos, καθώς και τα μέλη, τους φίλους, που βοήθησαν στην οργάνωσή του.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι το ράδιο Αλέξιος Κομνηνός θα αποκτήσει τον νέο του πομπό σε λίγες μέρες και ευχαρίστησε τους τεχνικούς, Μπάμπη Τσιλιγκίρη και τους εθελοντές του ραδιοφώνου, Κώστα Παπαδόπουλο και Κώστα Καραγατσίδη για τις άοκνες προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» για την αλληλεγγύη, που επέδειξε στη δύσκολη στιγμή του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, Κυριάκο Αετόπουλο, που εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο, να απευθύνει χαιρετισμό.

(Φωτο: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με πρώτο το παιδικό τμήμα με xoροδιδάσκαλο, τον Ανδροκλή Γεωργουσίδη και έπειτα το χορευτικό των ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο τον Χρήστο Τσεπνίδη, παρουσίασαν χορούς του αλησμόνητου Πόντου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Μεταξύ άλλων στον χορό παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Λαϊκών Αγορών, Ιωάννης Μπατμανίδης, ο αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Χαράλαμπος Παντελίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ, Δημήτρης Κελεμίδης, ο Πρόεδρος Καππαδοκικών Σωματείων Ελλάδος, Φάνης Ισαακίδης, ο γραμματέας του ΣΠΟΣ ΑΜΘ, Κωσταντίνος Χατζημιχαηλίδης και το μέλος, Σάββας Ιωσηφίδης, η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ ΑΜΘ με εκπροσώπους τους την Ολυμπία Αθανασιάδου, Παρασκευή Γελαστοπούλου και Δημοσθένη Χατζηλιάδη, καθώς και επικεφαλής Συλλόγων, συνοδευόμενοι από μέλη τους:
· Ο Σύλλογος Κοκκινοχώματος
· Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης
· Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»
· Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλόριου «Η Κερασούντα και το Γαρς»
· Ο Σύλλογος Ποντίων Σαππών «Τα Κασσιτερά»
· Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»
· Ο Σύλλογος Ποντίων Φερών «Παναγία Σουμελά»
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»
· Ο Ποντιακός Σύλλογος Αετοχωρίου «Η ΣΑΝΤΑ»
· Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Παλαγίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
· Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ»
· Ο Σύλλογος Κρητών Ν.Έβρου Ο ΜΙΝΩΑΣ και
· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αισύμης

(Φωτο: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι καλλιτέχνες, που πλαισίωσαν την εκδήλωση και κράτησαν το κέφι στα ύψη ήταν, στο τραγούδι οι Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και Βασίλης Τοπαλίδης, στη λύρα ο Παναγιώτης
Κογκαλίδης, στο νταούλι ο Γιώργος Χαραλαμπίδης και στα πλήκτρα ο Κώστας Σαββίδης.

(Φωτο: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)

Συμμετείχαν επίσης, στη λύρα οι Γιάννης Τσαρσιταλίδης, Μιχάλης Μυλωθρίδης και Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, στο αγγείο ο Ιορδάνης Σπυρίδης και στο νταούλι ο Θοδωρής Φωτιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.