ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γιατί γέμισε η Τραπεζούντα με μπλε και μπορντό χρώματα; (Φωτο)
Γιατί γέμισε η Τραπεζούντα με μπλε και μπορντό χρώματα; (Φωτο)
17 Δεκ
0
Σχόλια

Γιατί γέμισε η Τραπεζούντα με μπλε και μπορντό χρώματα; (Φωτο)

Είναι γεγονός ότι οι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τραπεζούντας, της Τραμπζονσπόρ, είναι, αν όχι οι πιο φανατικοί, σίγουρα από τους πιο φανατικούς στην Τουρκία. Την υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο και την προβάλλουν ταυτόχρονα με τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής.

Κάθε φορά, λοιπόν, που είναι να παίξει η αγαπημένη τους ομάδα κάποιον αγώνα, αυτοί ντύνονται με τα χαρακτηριστικά χρώματά της που δεν είναι άλλα από το μπλε και το μπορντό.

Χρώματα παρμένα από το χαρακτηριστικό ψάρι, το χαμψί, που ευδοκιμεί στην περιοχή του Πόντου. Μπλε είναι το σώμα του και μπορντό τα μάτια του.

Έτσι κι εχθές, μικροί και μεγάλοι φόρεσαν κασκόλ, μπλούζες, παντελόνια και σκούφους με τα χρώματα που τους απογειώνουν, και κατευθύνθηκαν προς το νέο στάδιο «Σενόλ Γκιουνές», που βρίσκεται στη Χολομάνα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τραπεζούντα. Εκεί υποστήριξαν την ομάδα τους, που έπαιξε το νικητήριο αγώνα (1-0) με αντίπαλη τη Μπούρσασπορ.

Για την πόλη όμως η κάθε μέρα είναι γιορτή καθώς δεν είναι λίγα τα σημεία που διακοσμούνται με μπλε και μπορντό χρώματα. Ζωγραφιές σε τοίχους, σημαιάκια, αλλά και τεράστιες σημαίες, εμβλήματα της ομάδας και αφίσες σε διάφορα σημεία δίνουν τη δική τους αύρα στην καθημερινότητα των Τραπεζουνταίων.

Και όπως λέει και το σύνθημα της ομάδας: “Bize her yer Trabzon”, που σημαίνει η κάθε έδρα είναι Τραπεζούντα για εμάς, όπου και να πάει αυτή, πάντα το μπλε και το μπορντό αφήνουν το στίγμα τους!

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.