ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην «4η Γιορτή της Κορινθίας» συμμετείχε η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας
Στην «4η Γιορτή της Κορινθίας» συμμετείχε η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας
(Φωτο: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)
16 Φεβ
0
Σχόλια

Στην «4η Γιορτή της Κορινθίας» συμμετείχε η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας ταξίδεψαν στην Κόρινθο και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παράδοσης και Πολιτισμού «4η Γιορτή της Κορινθίας», που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Χορευτικός Όμιλος Κορινδίας.

Συγκεκριμένα, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού, αναδεικνύοντας την πλούσια ταυτότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Οι χορευτές της Λέσχης παρουσίασαν μια σειρά από χορούς του Πόντου κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και προβάλλοντας την ποντιακή παράδοση.

(Φωτο: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έλσα Βακιρτζή, προβάλλοντας τους τουριστικούς προορισμούς και τα προϊόντα των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και των φορέων της Κορινθίας, απευθύνοντας τις θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση συμμετοχής μας στην υπέροχη Γιορτή Παράδοσης, για την άριστη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία!

Το χορευτικό συγκρότημα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας συνόδευσαν οι μουσικοί:
Ποντιακή λύρα-τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
Νταούλια: Τάσος Κεκρίδης, Θοδωρής Αλεξιάδης

Μετά το πέρας των παραστάσεων ακολούθησε γλέντι με το πάντρεμα των παραδόσεων όλης της Ελλάδας με τα μουσικά τους ηχοχρώματα στον κύκλο της ενότητας και της αγάπης με την συμμετοχή χιλίων ατόμων, αφήνοντας ως παρακαταθήκη νέες εμπειρίες και δυνατές συνεργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.