ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με... ποντιακούς ήχους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους οι «Κομνηνοί» Εύβοιας
Με… ποντιακούς ήχους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους οι «Κομνηνοί» Εύβοιας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)
14 Φεβ
0
Σχόλια

Με… ποντιακούς ήχους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους οι «Κομνηνοί» Εύβοιας

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά του και εν συνεχεία το… γλέντησε υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού.

Η εκδήλωση κοπής της πίτας στα πλαίσια του ετήσιου χορού του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στο Κτήμα Ναούμ, το οποίο γέμισε με φίλους και μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι το γλέντησαν με την ψυχή τους.

Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πριμηκύριος, ο οποίος εκτός από απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσοστόμου είναι και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ( Παλαιό Κοιμητήριο ) που αποτελεί την ενορία των «Κομνηνών».

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έπειτα αναφέρθηκε τους στόχους του Συλλόγου, τονίζοντας, επιπροσθέτως, τη σημασία των πολιτιστικών δράσεων στην καθημερινότητα μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έτσι θα ενισχύσουμε τη μνήμη και θα προσεγγίσουμε την ιστορική αλήθεια, η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται από τη λησμονιά και τη λήθη, τον ατομισμό και τα θολά αφηγήματα της σύγχρονης εποχής.

Τέλος, ο πρόεδρος εκ μέρους των μελών του Συλλόγου, ευχαρίστησε τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς, αλλά και τον μεγάλο χορηγό, την εταιρεία “Evilionagro” που μας προμήθευσε το καλύτερο κέρασμα, το τσίπουρο «Τεμέτερον».

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης
έγινε και η βράβευση του μαθητή, Νέστωρα Βαρυτιμίδη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον 7ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα της αλησμόνητες πατρίδες μας, με τίτλο «Μνήμες, Όνειρα, Παρελθόν και Μέλλον».

Την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου παρέδωσε στον μαθητή ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε, Γιώργος Βαρυθυμιάδης δίνοντας έτσι και τον συμβολισμό  – απόδειξη πως « η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο».

Στη συνέχεια, το… λόγο πήραν οι χορευτές του Συλλόγου, οι οποίοι παρουσίασαν χορούς του Πόντου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Τους χορευτές συνόδευσε στη λύρα ο Χρήστος Εμεξίδης και στο νταούλι ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Μετά και την παρουσίαση των χορευτικών, το κέφι ανέλαβαν να απογειώσουν οι καλλιτέχνες, Τάσος Παρχαρίδης στο τραγούδι, Μωυσής Μωυσιάδης στο τραγούδι, Νίκος Σοφιανίδης στη λύρα, Χρήστος Εμεξίδης στη λύρα και Βασίλης Καρυοφυλλίδης στο αγγείο και το νταούλι, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ο οποίος δεν σταματούσε να χορεύει.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από φίλους και μέλη του Συλλόγου, η Βουλευτής Εύβοιας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δήμητρα Σακελλαράκη, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Ελένη Αιδίνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ευάγγελος Βαβουλιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκίδας Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Αν/γος ε.α και επίτιμος Β’ Υπαρχηγός Γ.Ε.Σ. Νικόλαος Ταμουρίδης και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν Εύβοιας εφ. Τχης Μιχαήλ Βαρυτιμίδης.

Επιπλέον, το παρών έδωσαν εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας  Ελλάδος (Π.Ο.Ε) ο πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η Γενική Γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου κι εκ μέρους των αδελφών ποντιακών Σωματείων αλλά και των πολιτιστικών και κοινωνικών Συλλόγων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη των διοικητικών συμβουλίων και εκπρόσωποι των Συλλόγων του Ωρωπού «Ο Εύξεινος Πόντος», της Κω «Ο Ξενιτέας» , της Φυλής «Η Τραπεζούντα», του Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» , της Ποντιακής Στέγης Δηλεσίου, της Ν.Αρτάκης « Η Παναγία Σουμελά», της Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», των Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης», των Ηπειρωτών Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας ( Ο.Π.Σ.Ε ), του Συλλόγου διαβητικών Εύβοιας και του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου Εύβοιας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.