ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή πίτα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή πίτα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
12 Φεβ
0
Σχόλια

Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή πίτα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου

Για ακόμη μία φορά τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου έδωσαν δυναμικό παρών στον ετήσιο χορό – κοπή πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα ΚΥΒΕ.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και εν συνεχεία τη… σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης, τα οποία παρουσίασαν χορούς του Πόντου, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου, Ειρήνης Απλακίδου.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών, ακολούθησε ποντιακό γλέντι, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να χορεύουν και να τραγουδούν.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν οι:

Στάθης Πορφυρίδης, λύρα και τραγούδι

Χρήστος Ναβροζίδης, λύρα και τραγούδι

Γιώργος Κυριακίδης, λύρα και τραγούδι

Σωκράτης Ξαντινίδης, λύρα και τραγούδι

Αλέξανδρος Μιμίδης, αγγείο

Νικηφόρος Ιωαννίδης, νταούλι

Κώστας Φουλίδης, πλήκτρα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Βαρυθυμιάδης, η γγ της ΠΟΕ, Σωτηριάδου Αθηνά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αθήνας κος Λώλος, οι αντιδήμαρχοι κα Τσιώτα και κος Αδαμάκης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης, το παρών έδωσαν πολλά ποντιακά σωματεία, όπως ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος», ο Σύλλογος Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός», ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα», ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, το Θέατρο Πόντου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας “Δημήτριος Υψηλάντης”, ο Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού “Ευξεινος Ποντος”, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής, η Ένωση Μακεδόνων και Θρακιωτών Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Τριφυλλίων Περιστερίου- Δυτικής Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.