ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε ζεστό κλίμα και με πολύ χορό και τραγούδι έκοψε την πίτα της η «Τραπεζούντα» Φυλής
Σε ζεστό κλίμα και με πολύ χορό και τραγούδι έκοψε την πίτα της η «Τραπεζούντα» Φυλής
(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)
06 Φεβ
0
Σχόλια

Σε ζεστό κλίμα και με πολύ χορό και τραγούδι έκοψε την πίτα της η «Τραπεζούντα» Φυλής

Σε ευχάριστο και ζεστό κλίμα έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά του ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2024, στη θεατρική αίθουσα του Συλλόγου «Νίκος Ι. Σαββουλίδης».

(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Κυριακή Ξανθοπούλου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εν συνεχεία έκανε μια ανασκόπηση των δράσεων, καθώς και των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν μέρος στο Σύλλογο.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας, πατήρ Συμεών Αδάκτυλο και τον πρεσβύτερο, πατήρ Δημήτριο, να ευλογήσουν την πίτα.

Στη συνέχεια, ο πατήρ Συμεών πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παράγει ο Σύλλογος, με μπροστάρη τον πρόεδρο Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Έδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο και ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον ίδιο ζήλο.

(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)

Έπειτα, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος πριν κόψει το κομμάτι του, αναφέρθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους στόχους του Συλλόγου που δεν είναι άλλος από την μεταλαμπάδευση της ποντιακής παράδοσης και ιστορίας στις μικρότερες γενιές, καθώς τα χάταλα είναι η συνέχεια και η ελπίδα μας. Είναι το μέλλον μας, όπως είπε. Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά στο Σύλλογο και βοηθούν ώστε ο φάρος της παράδοσης να διατηρηθεί αναμμένος.

(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)

Έπειτα, η σκηνή «δόθηκε» στα παιδιά του μικρού χορευτικού τμήματος και συγκεκριμένα σε ένα μέρος του χορευτικού, όπου παρουσίασαν δύο χορούς, το τικ Τόνγιας και το κότσαρι υπό τους ήχους της λύρας του Παναγιώτη Κουλαξουζίδη και του νταουλιού του Φιλίππου Παρχαρίδη.

(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)

Το παρών στην εκδήλωση κοπής της πίτας, εκτός από φίλους και μέλη του Συλλόγου έδωσαν: ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας, πατήρ Συμεών Αδάκτυλος και ο πρωτοπρεσβύτερος, πατήρ Δημήτριος, οι οποίοι όπως προαναφέρθηκε ευλόγησαν και την πίτα, ο Δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Αβράμης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, Σταύρος Κατσίλας, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Νίκος Σοπίδης, ο αναπληρωτής Δημάρχου Πρασίνου και αντιπρόεδρος αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου, Βασίλης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Μάρκος Καλαφάτης, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαυροειδής, ο τοπικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Φανουργιάκης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράταξη Αλλάζουμε του Χρήστου Ρούσσα, Διονύσης Βλάχος, ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Αλκιβιάδης Κολοβός, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου Μανουήλ Κομνηνός, Παναγιώτης Αναστασιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Δροσιάς, Στάθης Ιντζιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας Νέα Τραπεζούντα, Αναστασία Μπαϊραμίδου και οι δάσκαλοι της σχολής kick boxing BG ACADEMY, Γιώργος Χαλκίδης, Μπάμπης Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Μαυροματίδης.

(Φωτο: Γραφείο τύπου Δήμου Φυλής)

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε ποντιακό γλέντι στην αίθουσα Παρακάθ του Συλλόγου, με τους Γιώργο Κεχιόπουλο στη λύρα και το τραγούδι, Παναγιώτη Κουλαξουζίδη στη λύρα και το τραγούδι, Φίλιππο Παρχαρίδη στο νταούλι και τον DJ Theon Papagiann.

Οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον κόσμο, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών γεμίζοντας την αίθουσα, να μην σταματά να χορεύει και να τραγουδά.

Να σημειωθεί, πως πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε άρτια μια σειρά από χορούς του Πόντου, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το χορευτικό συνόδευσε στη λύρα ο Παναγιώτης Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης.

Χοροδιδασκάλα του Συλλόγου είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.