ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σπουδαίο το πολιτιστικό έργο από τον Σύλλογο Ποντίων της Ρόδου
Σπουδαίο το πολιτιστικό έργο από τον Σύλλογο Ποντίων της Ρόδου
(Φώτο : rodiaki.gr)
04 Φεβ
0
Σχόλια

Σπουδαίο το πολιτιστικό έργο από τον Σύλλογο Ποντίων της Ρόδου

Με δράσεις, εκδηλώσεις, εμφανίσεις και κυρίως ζωντάνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων της Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ», καταγράφει εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο ποΠΟλιτιστικό έργο στο νησί μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» ιδρύθηκε το 1982 από Πόντιους που έφτασαν στο νησί της Ρόδου από τη Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ρόδος αγκάλιασε τον «ΔΙΓΕΝΗ» και έτσι ο Σύλλογος απέκτησε ακόμα πιο πολλά μέλη, αρκετά εξ αυτών μάλιστα μη ποντιακής καταγωγής.

Η πολυετής παρουσία του σε δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους στη Ρόδο αλλά και στα Δωδεκάνησα. Κύριος σκοπός του η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου.

Επίσης ο Σύλλογος σε συνεργασία και με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς καταδεικνύει τη σημασία της μετάδοσης των ηθών, των εθίμων και του πολιτιστικού πλούτου που κρύβει η Ρόδος και γενικότερα η Ελλάδα. Και όπως φαίνεται το καταφέρνει, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που ασχολείται με τα πολιτιστικά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο «ΔΙΓΕΝΗΣ» διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του τη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στο κέντρο ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΛΑΣ. Θα υπάρχει επιλεγμένο φαγητό και ποτό αλλά κυρίως χοροί, όπου τα μέλη του Συλλόγου και όσοι παραστούν, πιασμένοι χέρι χέρι θα χορέψουν, από Κότσαρι και Ομάλ μέχρι Ροδίτικη σούστα και Πεντοζάλι!

Το Ποντιακό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:
1. Στάθης Αλεξανδρίδης ( λύρα-τραγούδι)
2. Βασίλης Τοπαλίδης (τραγούδι)
3. Γιάννης Καμπάς (αγγείο)
4. Μιχάλης Σιώπης (κλαρίνο)

  1. Νίκος Τσεπίδης (νταούλι)
    6.Ανανίας Ανανιάδης (πλήκτρα)
    To νησιώτικο πρόγραμμα: οι ΔΙΔΥΜΕΣ ΠΕΝΙΕΣ
    Ώρα προσέλευσης 13:00 μ.μ.

 

 

Πηγή : rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.