ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού επισκέφτηκε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών
Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού επισκέφτηκε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)
04 Φεβ
0
Σχόλια

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού επισκέφτηκε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών επισκέφτηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα μουσείο που ζωντανεύει τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.

Το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά το μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση:

«Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών επισκέφτηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το μουσείο που ζωντανεύει τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής και εκτίθεται ο πολιτισμός που κουβάλησαν στην μητέρα Ελλάδα οι ξεριζωμένοι Έλληνες, στην προσπάθειά τους να τον περισώσουν.

Ο πλούτος της Ανατολής μεταφέρθηκε με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως μέσα στην ψυχή του ελληνισμού. Για το λόγο αυτό αλλά και για χιλιάδες άλλους λόγους-για εμάς τους Πόντιους τουλάχιστον 353.000 λόγοι- το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού που θεμελίωσε η ιδιωτική πρωτοβουλία του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών του Δημήτρη Μελισσανίδη, στην καρδιά της «Αγιασοφιάς» αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η ψυχή δεν εκπατρίζεται ποτέ!

Και όπως είπε και ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης: «Κάτι που έζησε στην ιστορία μας τόσο έντονα, αυτή η Μικρασία, η βρυσομάνα του Ελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να πεθάνει, να χαθεί από τη μνήμη και την καρδιά μας ούτε και να υποκύψει σε σκοπιμότητες της στιγμής. Και οι πατρίδες είναι σαν τους ανθρώπους, πεθαίνουν από τη στιγμή που αρχίζουμε να τις ξεχνάμε!» Το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού θα βρίσκεται εκεί για να θυμίζει…»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.