ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι Μωμόγεροι «τάραξαν» τον Ασπρόπυργο
Οι Μωμόγεροι «τάραξαν» τον Ασπρόπυργο
(Φωτο:
01 Φεβ
0
Σχόλια

Οι Μωμόγεροι «τάραξαν» τον Ασπρόπυργο

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, στην πλατεία Γενοκτονίας, στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», σε συνεργασία με τους χορευτές της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αναβίωσε το Εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων.

Ξεκινώντας από το σπίτι των «Ακριτών» και περνώντας την Λεωφόρο Νάτο υπό τους ήχους του αγγείου, της λύρας και του νταουλιού, μελη του Δ.Σ. και των χορευτικών τμημάτων, ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, διέσχισαν το δρόμο μέσα από την λαϊκή αγορά, μοιράζοντας σε όλους τους περαστικούς παραδοσιακά εδέσματα και τσίπουρο.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Φτάνοντας στο μνημείο της Γενοκτονίας, οι χορευτές πραγματοποίησαν αναπαράσταση του δρώμενου με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να επικροτεί την πρωτοβουλία αυτή αψηφώντας την δυνατή βροχή.

Στην συνέχεια, διέσχισαν τον υπόλοιπο δρόμο της λαϊκής, με τραγούδι και χορό ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ο οποίος συμμετείχε με χαρά.

Η εκδήλωση έκλεισε στο προαύλιο χώρο του Ποντιακού Θεάτρου Γκορυτσάς, διπλα στο Μνημείο της Ποντιακής λύρας, όπου στήθηκε ένα μικρό γλέντι με μπουφέ, μουσική και χορό για όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.