ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άκρως εποικοδομητική η θεματική εκδήλωση της Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»
Άκρως εποικοδομητική η θεματική εκδήλωση της Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»
(Φωτο: Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων)
31 Ιαν
0
Σχόλια

Άκρως εποικοδομητική η θεματική εκδήλωση της Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα πλαίσια δράσεων της νεολαίας με κοινή θεματολογία που προτάθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας (Σ.Ε.Ν.), διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την «Προφορική Ιστορία» στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού (Κιλικίας 51, Νίκαια) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της σημασίας της Προφορικής Ιστορίας στη διατήρηση της ταυτότητας και της παράδοσής μας, καθώς και πώς μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί, ώστε να προωθήσουμε το ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

(Φωτο: Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων)

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

– Ομιλία από την Κυριακή Παπαθανασοπούλου, Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου – Δρ. Νεότερης Ιστορίας

– Ομιλία από τον Ηλία Υφαντίδη, λυράρη

– Συμμετέχει ο Σωκράτης Ξαντινίδης (λύρα – τραγούδι)

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων:

«Η εκδήλωση της Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων με τίτλο: «Προφορική Ιστορία» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27/01/24 στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και, για ακόμα μια φορά, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό μας και στηρίζετε τις δράσεις της Νεολαίας.

Η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος γίνεται «ρίζα που προσφέρει συνέχεια στο δέντρο που λέγεται “Ρωμιοσύνη”», όπως είπε ο κύριος Υφαντίδης, και συνεχίζει να μάχεται για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη διάσωση της παράδοσής μας, μέσα από τις δράσεις αυτές.

Με την Προφορική Ιστορία μπορούμε να συμπληρώσουμε κενά και να φέρουμε αλήθειες στο φως, δίνοντας έμφαση στους «αφανείς ήρωες», όπως μας είπε η κυρία Παπαθανασοπούλου. Για το λόγο αυτό, έγινε γόνιμος διάλογος και για την δημιουργία Ομάδων Προφορικής Ιστορίας και τη δράση τους.

Ευχαριστούμε ξανά από καρδιάς!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.