ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την πίτα της έκοψε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης
Την πίτα της έκοψε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης
(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης)
28 Ιαν
0
Σχόλια

Την πίτα της έκοψε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης

Η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά της την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πάτερ Προκόπιος Κόμβος.

Τυχερός της βραδιάς ήταν ο ιστορικός/χοροδιδάσκαλος, Βασίλης Γιορανίδης, ο οποίος πέτυχε το φλουρί.

Φυσικά, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς χορό και τραγούδι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης την Κυριακή 21/1/2024 έκοψε την βασιλόπιτα της και πήρε ευλογία για τη νέα χρόνια ! Ευχαριστούμε πάρα πολύ την 98 ΑΔΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας, το προσωπικό της Λ.Ε.Θ.Μ για την άψογη εξυπηρέτηση μας , τον στρατιωτικό ιερέα πάτερ Προκόπιο Κόμβο, τον Ταξίαρχο της 98 ΑΔΤΕ , τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα Παναγιώτης Χριστόφας – Εκλεγμένος Δήμαρχος Μυτιλήνηςτην αντιδήμαρχο πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη Εριφύλη Χιωτέλλη τον αντιδήμαρχο τουρισμού και επιχειρηματικότητας, Νίκο Γιαννάκα Γιαννάκας Νίκος, τον δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Τσακίρη, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων, του Χορευτικού Ομίλου Μυτιλήνης οι «Αιολείς», της χορευτικής ομάδας του συλλόγου Ηπειρωτών οι «Χοροδοιπόροι», του μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευουσηδων -Τσεσμελήδων το «Κιόστε», του Συλλόγου Πελοποννησιων Λέσβου «Ο Μωριάς», που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο μας, Παναγιώτη Τούντα, τον λυράρη μας, Παναγιώτη Νατσαρίδη τον Κρητικό μας φίλο, Στέφανο και το περιβόλι του Αποστόλη, που απογείωσαν μουσικά την όμορφη χοροεσπερίδα μας!

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης μας που είναι πάντα δίπλα μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να διαδίδουμε και να διατηρούμε την παράδοση του Ποντου στο νησί της Λέσβου!

Στον ιστορικό / χοροδιδάσκαλο Βασίλη Γιορανίδη, που έτυχε το φλουρί ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχος και δημιουργικός!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.