ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων διοργανώνει θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»
Η Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων διοργανώνει θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»
27 Ιαν
0
Σχόλια

Η Π.Ε.Ν. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων διοργανώνει θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Προφορική Ιστορία»

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα πλαίσια δράσεων της νεολαίας με κοινή θεματολογία που προτάθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας (Σ.Ε.Ν.), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την «Προφορική Ιστορία» στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού (Κιλικίας 51, Νίκαια) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας της Προφορικής Ιστορίας στη διατήρηση της ταυτότητας και της παράδοσής μας, καθώς και πώς μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί, ώστε να προωθήσουμε το ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Επίσης, θα γίνει αναφορά και στη δράση των ομάδων Προφορικής Ιστορίας και θα δοθούν οι βασικές πληροφορίες για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

– Ομιλία από την Κυριακή Παπαθανασοπούλου, Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου – Δρ. Νεότερης Ιστορίας

– Ομιλία από τον Ηλία Υφαντίδη, λυράρη

– Συμμετέχει ο Σωκράτης Ξαντινίδης (λύρα – τραγούδι)

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.