ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την πίτα του έκοψε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου
Την πίτα του έκοψε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου
(Φωτο: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου)
24 Ιαν
0
Σχόλια

Την πίτα του έκοψε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου

Με τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων, μελών, φίλων του Συλλόγου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των ποντιακών και πολιτιστικών Σωματείων έγινε η κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00 στον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο.

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Λάζαρος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου.

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Τοπικών Συμβούλων, της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Σαχινίδου Χριστίνας και εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων.

Στον σύντομο χαιρετισμό η πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου, Χατζή Παναγιώτα, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. και ευχαρίστησε όλους, όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και τόνισε πως ο Σύλλογος καταφέρνει να ενώσει και να είναι συγχρόνως, πρωτοπόρος στον τόπο και γίνεται σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Λάζαρος Κυρίζογλου, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν για τους πολίτες οι Πολιτιστικοί και Ποντιακοί Σύλλογοι, που κρατάνε τις παραδόσεις και μεταφέρουν τα ήθη και τα έθιμα από γενιά σε γενιά.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βασίλειος Μανωλόπουλος, Παύλος Κεσόγλου, Γεώργιος Καζαντζίδης, Μιχαήλ Ραλίδης , οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, η Ιωάννα Βαγγελάκη – Χάρμπαλη, η Μαρία Αρμπατζάνη – Τσομπάνογλου, ο Αριστείδης Αμανατίδης ,
ο Αμβρόσιος Λαζαρίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κυρίζογλου Ελευθέριος.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και το μοίρασμα των κομματιών.

Το φλουρί από την μεγάλη βασιλόπιτα έπεσε στον Δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου και το φλουρί από τα μικρά βασιλοπιτάκια στην χορεύτρια του ποντιακού τμήματος, Ταμπάκη Αναστασία.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.