ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλονίκη: Ο Μίμης είναι μόλις 7 ετών και ξεσηκώνει με το νταούλι του Πόντιους χορευτές (βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Ο Μίμης είναι μόλις 7 ετών και ξεσηκώνει με το νταούλι του Πόντιους χορευτές (βίντεο)
(Φώτο : thestival.gr)
20 Ιαν
0
Σχόλια

Θεσσαλονίκη: Ο Μίμης είναι μόλις 7 ετών και ξεσηκώνει με το νταούλι του Πόντιους χορευτές (βίντεο)

Ο Δημήτρης Τόλιος είναι μόλις 7 ετών κι αν είσαι λάτρης των ποντιακών χορών και πανηγυριών, ίσως να τον έχεις πετύχει να παίζει νταούλι στη Θεσσαλονίκη.

Η αγάπη του για την ποντιακή μουσική είναι μεγάλη. Στην ηλικία των 3 ετών, ο πατέρας του αντιλήφθηκε το κρυφό ταλέντο του παιδιού του και του αγόρασε ένα μικρό νταούλι. “Στο σπίτι συνηθίζω να ακούω ποντιακή μουσική. Όταν ο γιος μου ήταν τριών ετών, ενώ έπαιζε η μουσική, τον είδα να χτυπά με ρυθμό το τραπέζι. Εκείνο το συμβάν με έκανε να του αγοράσω το πρώτο του μικρό νταούλι, στο οποίο άρχισε να εξασκείται μόνος του ακούγοντας ποντιακά τραγούδια“, αναφέρει στο thestival ο Γιάννης Τόλιος, πατέρας του 7χρονου.

Ο μικρός Μίμης -έτσι συνηθίζουν να τον φωνάζουν αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και να συστήνεται ο ίδιος- ξεκίνησε να κάνει μαθήματα νταουλιού και σήμερα συνοδεύει με το νταούλι του, τους χορευτές του παιδικού τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη. “Έκανε τρία μαθήματα και μπήκε στο χορευτικό“, λέει με υπερηφάνεια ο πατέρας του μικρού νταουλτζή.

Φέτος, ο Μίμης έπαιξε νταούλη και στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, ενώ το επόμενο διάστημα έχει ήδη προγραμματίσει σειρά εμφανίσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονο συνεχίζει τα μαθήματά του με τον μουσικό Γιώργο Κορτσινίδη, ο οποίος παίζει ντραμς στο πλευρό του Ματθαίου Τσαχουρίδη.

Η οικογένεια του Μίμη αγαπά και τιμά την παράδοση. Η αδερφή του, Εύη, είναι μέλος της χορευτικής ομάδας της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, ενώ και ο πατέρας τους, Γιάννης, χορεύει στο τμήμα ενηλίκων.

Οι γονείς του μικρού Μίμη, όπως δηλώνουν στο thestival, αισθάνονται υπερήφανοι για την αγάπη που τρέφουν τα παιδιά τους προς την παράδοση και είναι έτοιμοι να τα υποστηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

Δείτε βίντεο από εμφανίσεις και πρόβες του Μίμη:

 

 

 

 

Πηγή : thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.