ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τη βασιλόπιτά της έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Τη βασιλόπιτά της έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
16 Ιαν
0
Σχόλια

Τη βασιλόπιτά της έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Στο κατάμεστο εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος, Φανιάδης Φώτης και στη συνέχεια ακολούθησε αφηγηματικό δρώμενο από τον ηθοποιό Γιώργο Συμεωνίδη.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Κατά τους χαιρετισμούς τους όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι έμπρακτα παρόντες στην προσπάθεια μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως στο κτίριο Τουρπάλη.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Για την προσφορά τους στο Σύλλογο τιμήθηκαν ο Ηλίας Φωτιάδης και η οικογένεια του Στάθη Σπαθάκη, στη μνήμη του πατέρα τους. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι είχαν συμβάλει τα μέγιστα από πλευράς τους για την ανέγερση του κτιρίου της Λέσχης επί της οδού Χατζηγρηγοριάδη. Επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας και μέλος της Λέσχης, κ.Φειδάντσης προσέφερε μία ποντιακή λύρα στην νέα Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Δανιηλίδου, έτσι ώστε να κοσμεί συμβολικά το γραφείο της.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, εκφράζοντας παράλληλα πατρικές ευχές προς τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί έτυχαν το τμήμα ποντιακών χορών και η μαθήτρια του Συλλόγου, Νικολέτα Μπιλιούρη.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, κ. Μπαρτζώκας και κ. Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Τζήμα, οι αντιδήμαρχοι κα. Ασλανίδου, κα. Βασιλειάδου, κ. Δάγγας, κα. Δανιηλίδου, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Κουτσογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Λογγινίδου, κ. Μπέζος και κ. Χατζηιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας κ. Φειδάντσης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ. κ. Γιανναβαρτζής, ο πρόεδρος της «Παναγία Σουμελά» κ. Τανιμανίδης, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. κ. Τεληγιαννίδης, οι πολιτευτές της Ν.Δ. κα. Αραμπατζή και κα. Τουπεκτσή, οι πρώην πρόεδροι της Λέσχης κ. Παπαδόπουλος, κ. Καϊλάρης και κ. Ορδουλίδης. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του Σωματείου “Παναγία Σουμελά”, του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πυρσός”, του Λαογραφικού Συλλόγου Γενίτσαροι και Μπούλες “Νταβέλης”, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Νάουσας και των Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.