ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλε με το πατριό η «Τραπεζούντα» Φυλής
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλε με το πατριό η «Τραπεζούντα» Φυλής
07 Ιαν
0
Σχόλια

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλε με το πατριό η «Τραπεζούντα» Φυλής

Μικροί και μεγάλοι, μέλη των χορευτικών τμημάτων του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», φόρεσαν τις παραδοσιακές τους φορεσιές, πήραν τη λύρα και το νταούλι τους και κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια των μελών και των φίλων του Συλλόγου ώστε να ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα ποντιακά κάλαντα, το Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024, παραμονή Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο.

 

Τα ποντιακά σπίτια άνοιξαν την πόρτα τους και υποδέχθηκαν τα παιδιά του Συλλόγου με μεγάλη χαρά, τα οποία μετέφεραν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, σε κάποια σπίτια δεν έλειψαν και οι χοροί, με τους χορευτές να πιάνονται σε κύκλο και να χορεύουν τικ και ομάλ.

Επίσης, τα κάλαντα έψαλαν και στην Επισκοπική Ιερά Μονή Παναγίας Κανάλας Φυλής Αττικής, εκεί όπου τους υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών, κ.κ. Δωρόθεος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μονής, πατήρ Συμεών Αδάκτυλος.

Στη λύρα συνόδευσε τα παιδιά ο Δημήτρης Αθανασόπουλος και στο νταούλι ο Δημήτρης Δημητρόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.