ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας: Ένα διήμερο με χορό και ποντιακή κουζίνα
Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας: Ένα διήμερο με χορό και ποντιακή κουζίνα
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)
05 Ιαν
0
Σχόλια

Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας: Ένα διήμερο με χορό και ποντιακή κουζίνα

Ένα διήμερο γεμάτο χορό αλλά και ποντιακή κουζίνα είχε η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου, το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Ένωσης, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, παρουσίασε χορούς του Πόντου. Οι χορευτές καθήλωσαν με την παρουσία τους τους παρευρισκόμενους και δικαίως απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα τους.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Το χορευτικό συνόδευσαν ο Παυλίδης Γιώργος στη λύρα και ο Κώστας Αντεκελίδης στο νταούλι. Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου είναι ο Αντώνης Αθανασιάδης.

Την επομένη, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου διεξήχθη μια θαυμάσια εκδήλωση ποντιακής γαστρονομίας, από την Ένωση Ποντίων Μαγνησίας.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Η μέρα περιελάμβανε τσιριχτά, τα οποία έφτιαξαν μέλη της Ένωσης και τα οποία κέρασαν τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια έψαλλαν τα κάλαντα και χόρεψαν χορούς του Πόντου με τους ήχους της Ποντιακής λύρας του Γιώργου Παυλίδη, που συνοδευόταν στο νταούλι από τον χοροδιδασκαλο της Ένωσης, Αντώνη Αθανασιαδη.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Σε σχετικό μήνυμα που δημοσίευσε στη σελίδα της η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πολλα εύγε στις κυρίες του Συλλόγου που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης, την Σταυρούλα Θεοδωριδου, την Κρυσταλλία Τζαλαζιδου, την Ντίνα Αδαμίδου και Κορίνα Ιωαννίδου, όμως τα περισσότερα εύγε ανήκουν στην γραμματέα μας, Πόπη Τσουχνικα, που παρά την ίωση που την καθήλωσε στο σπίτι, έφτιαξε τσιριχτά, έδωσε οδηγίες και συνέβαλε στην απόλυτη επιτυχία της εκδηλωσης».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.