ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι νέοι των Σαπών κρατούν τα έθιμα ζωντανά
Οι νέοι των Σαπών κρατούν τα έθιμα ζωντανά
(Φώτο : xronos.gr)
04 Ιαν
0
Σχόλια

Οι νέοι των Σαπών κρατούν τα έθιμα ζωντανά

Μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Τα Κασσιτερά» έψαλλαν τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» χωρισμένα σε τρεις ομάδες και συνοδευόμενα από τους λυράρηδες Χρήστο Χιωτέλη, Βαγγέλη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Βοσνίδη και Παύλο Κενανίδη, έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της περιοχής Κασσιτερών σε κατοίκους των Σαπών και των Κασσιτερών, που είτε έλκουν την καταγωγή τους από τα Κασσιτερά, είτε έχουν ποντιακή καταγωγή ή είναι φίλοι του Συλλόγου.

Είναι ένα έθιμο που αναβιώνει εδώ και χρόνια ο Σύλλογος, συνεχίζοντας μία παράδοση που ξεκίνησε από την ευρύτερη περιοχή της Νικόπολης του Πόντου και συνεχίστηκε στα Κασσιτερά από τους πόντιους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί το 1924. Όπως κάθε φορά, οι νοικοκυρές πρόσφεραν κεράσματα στα μέλη των χορωδιών ενώ από τον Σύλλογο τους προσφέρθηκε ένα θεματικό ημερολόγιο και ευχές για τη νέα χρονιά. Φέτος το ημερολόγιο είχε τίτλο «Οι Σάπες μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γεωργίου Ψωμιάδη». Φωτογραφίες μιας άλλης, παλαιότερης αλλά ταυτόχρονα όμορφης εποχής από το αρχείο του κου Ψωμιάδη κοσμούν τις σελίδες του. Ημερολόγια υπάρχουν στο σύλλογο για όποιον επιθυμεί.

 

 

 

Πηγή : xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.