ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, μέχρι το τέλος της χρονιάς
Οι εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, μέχρι το τέλος της χρονιάς
(Φωτο: Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας)
29 Δεκ
0
Σχόλια

Οι εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, μέχρι το τέλος της χρονιάς

Με σειρά πολύμορφων δράσεων και εκδηλώσεων, αποχαιρετά το 2023 ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας, θα αναβιώσει το δρώμενο των Κοτσαμάνων και των Μωμόγερων, όπου από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας στις 10:30 το πρωί, θα κατευθυνθούν όλοι στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς και στους κεντρικούς δρόμους.

Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, θα ανεβάσει την παράσταση της Λυσιστράτης στην ποντιακή διάλεκτο, στο Αμφιθέατρο του Συλλόγου στην Πτολεμαϊδα και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας θα ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα ποντιακά κάλαντα στην πόλη.

Στις 11:30 το πρωί της Κυριακής -παραμονή Πρωτοχρονιάς- στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας, για δεύτερη συνεχή, χρονιά θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση και η αναπαράσταση του εθίμου του Καλαντόνερου, διανέμοντας και ενημερωτικό υλικό, από το τμήμα βιβλιοθήκης του Ποντιακού Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.