ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι του Συλλόγου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας
Το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι του Συλλόγου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας
(Φώτο : xronikadramas.gr)
25 Δεκ
0
Σχόλια

Το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι του Συλλόγου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας

Ο Σύλλογος Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου τους επισκέπτες τού χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού παζαριού, το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει, μέσα σε έναν ζεστό, γιορτινά στολισμένο χώρο με φιλόξενους οικοδεσπότες, γεμάτο με χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, κατασκευές και μοναδικά εορταστικά γλυκά και εδέσματα και υπό τους ήχους των καλάντων τής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αμισού.
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, όλες οι κυρίες του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και οι φίλες του Συλλόγου φτιάχνουν χειροποίητα γλυκά και δημιουργίες τα οποία διατίθενται όλα για καλό σκοπό. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λίζα Θεοδωρίδου, αφού ευχήθηκε μέσα από τα Χρονικά της Δράμας, σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη και ειρήνη, δήλωσε πως «μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικά ο κόσμος, θέλουμε με αυτήν την εκδήλωση να δείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας για τον συνάνθρωπό μας», ενώ συμπλήρωσε πως το φιλανθρωπικό παζάρι αποτελεί μία από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος για αυτόν τον σκοπό, καθώς υπάρχουν και άλλες μέσα στην διάρκεια του χρόνου, όπως είναι το Τραπέζι της Αγάπης που θα ακολουθήσει για τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, καθώς και πλήθος άλλων. Το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι όπως δήλωσε η κ. Λίζα Θεοδωρίδου είναι μία από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος με σκοπό να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας και τα νοικοκυριά που έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Σύλλογος Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, από την σύστασή του το 1990, μέχρι και σήμερα, αποτελεί ένα γυναικείο σωματείο το οποίο έχοντας ως πυλώνες του την ανάδειξη του Ποντιακού Ελληνισμού, την διατήρηση των ηθών και των εθίμων, και την προάσπιση των γραμμάτων και των τεχνών, παράγει και προσφέρει πλούσιο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τόσο στην κοινωνία της πόλης της Δράμας, όσο και σε κοινότητες, ομάδες και οργανισμούς του ευρύτερου ελληνικού χώρου αλλά και του εξωτερικού.
Ο Σύλλογος συστάθηκε το 1990 από την Δραμινή λογοτέχνη κ. Νόρα Κωνστανίδου, η οποία και διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου. Πρόεδρος του Συλλόγου για αρκετά χρόνια διετέλεσε και η κ. Χρύσα Παπαδοπούλου, ενώ πλέον την σκυτάλη της προεδρίας έχει αναλάβει η κ. Λίζα Θεοδωρίδου, η οποία έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου και στο παρελθόν.
Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, έχοντας σημειώσει σπουδαία και ενεργό πορεία και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα, στην ανάδειξη των θεσμών και των γραμμάτων, και στην φιλανθρωπική ενίσχυση και δραστηριοποίηση απέναντι τόσο στην τοπική κοινωνία της Δράμας, όσο και απέναντι σε ομάδες, συλλόγους και οργανισμούς του εξωτερικού, έχει ήδη βραβευτεί για το πλούσιο αξιόλογο έργο της από τον Δήμο Δράμας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2003, κ. Κωστή Στεφανόπουυλο.

 

 

 

Πηγή : xronikadramas.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.