ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΕΡΤ3 – Χριστούγεννα στο Χωριό: Τετράλοφος Κοζάνης
ΕΡΤ3 – Χριστούγεννα στο Χωριό: Τετράλοφος Κοζάνης
(Φώτο : press.ert.gr)
21 Δεκ
0
Σχόλια

ΕΡΤ3 – Χριστούγεννα στο Χωριό: Τετράλοφος Κοζάνης

Χριστούγεννα στο Χωριό  

Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις 15:30

Η ΕΡΤ3 κάνει  «Χριστούγεννα στο Χωριό», τη  Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις  15:30, με   ένα πανηγυρικό επεισόδιο στον Τετράλοφο Κοζάνης, στην αυλή της Παναγίας των Βλαχερνών.

Η γιορτή ξεκινάει με τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα, αφού εδώ όλοι σχεδόν, έχουν καταγωγή από την θρυλική Λιβερά του Πόντου. Ο Κωστής ανιχνεύει τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα τους. Κυριαρχούν οι Μωμόγεροι- έθιμο που συμπεριλαμβάνεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο. Γιατί εδώ τους λένε Κοτσαμάνια; Ποιός τους εμπνεύστηκε, πότε και τι συμβολίζει το τελετουργικό τους;

Κουβεντιάζοντας με τους κατοίκους, ανακαλύπτουμε στοιχεία για την καθημερινότητα τους, τον ρόλο της ΔΕΗ στην περιοχή, τα παρχάρια τους και όλες τις παραδόσεις τους. Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι περιλαμβάνει ποντιακές και κάποιες θρακιώτικες συνταγές- πώς φτιάχνεται η πεντανόστιμη ριζόπιτα; Και μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους, συγκινούμαστε όλοι με τις μνήμες τους, που δεν σβήνουν ποτέ.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης

 

 

 

Πηγή : press.ert.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.