ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πρώτο βραβείο για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός»
Πρώτο βραβείο για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός»
(Φώτο : onlarissa.gr)
18 Δεκ
0
Σχόλια

Πρώτο βραβείο για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός»

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 η Β’ τάξη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με την εκπαιδευτικό κα Κλεονίκη Παπαντώνη και σε συνεργασία με το 6ο ΓΕΛ Λάρισας με την εκπαιδευτικό κα Αικατερίνη Κοθρά, βραβεύτηκε στην Θεσσαλονίκη και έλαβε το 1ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Το σχολείο απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία παραμύθια δημιουργώντας ένα εκπληκτικό παραμύθι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με τίτλο «Η γιαγιά Κερεκή».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 11.000 περίπου μαθητές/τριες όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας με 1200 μαθητικές δημιουργίες και 550 εκπαιδευτικοί.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και την συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Τέλος, με ανακοίνωσή του, το σχολείο ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τα δώρα που έδωσαν στους μαθητές/τριες της Β’ τάξης

 

 

 

 

Πηγή : onlarissa.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.