ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Αντάμωμαν 2023»: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες — Τι δήλωσε η ΕΠοΝΑ στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
«Αντάμωμαν 2023»: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες — Τι δήλωσε η ΕΠοΝΑ στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
07 Δεκ
0
Σχόλια

«Αντάμωμαν 2023»: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες — Τι δήλωσε η ΕΠοΝΑ στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Στην τελική ευθεία έχουν μπει όλες οι προετοιμασίες από τα μέλη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής για το «Αντάμωμαν 2023», που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 09 Δεκεμβερίου 2023, στις 21:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr επικοινώνησε με την ΕΠοΝΑ και συζήτησε μαζί της κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τη φετινή εκδήλωση και σας παραθέτουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες.

Στιγμιότυπο από το «Αντάμωμαν 2018» (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Φέτος το «Αντάμωμαν» συμπίπτει με την Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων Εγκλημάτων της Γενοκτονίας και της Αποτροπής του Εγκλήματος αυτού και αυτό έφερε σε πολλή δύσκολη θέση τα μέλη του ΔΣ και μάλιστα προσπάθησαν πολύ να αποφύγουν αυτή την ημερομηνία όσο περνούσε από το χέρι τους.

Συγκεκριμένα, «έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες να βρεθεί άλλη ημερομηνία εντός του μήνα Δεκέμβρη. Επίσης, ζητήθηκε από τον υπεύθυνο να μας ενημερώσει σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Κατόπιν όλης της σχετικής αναζήτησης, δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση άλλης ημερομηνίας πέραν της 9ης Δεκεμβρίου. Η επιλογή μας αυτή, δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη ημέρα και θα φροντίσουμε στον χορό να γίνουν όλες οι απαραίτητες αναφορές σε αυτή.

Άποψη από το γλέντι

Τέλος, σε αυτό το σημείο, είναι μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η 9η Δεκεμβρίου έχει αναδειχθεί και έχει τιμηθεί μέσα από πολλές και δυναμικές ενέργειες της Ένωσης. Με την ίδια λογική πορεύεται και το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.»

Δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το ότι και φέτος θα υπάρχει το «πάντρεμα» μεταξύ μεγάλων ονομάτων της ποντιακής μουσικής σκηνής και νέων οργανοπαίχτων. Αποτελεί άλλωστε «δέσμευση για εμάς πως η προσπάθεια ανάδειξης νέων καλλιτεχνών, πάντα με την συμβολή και την εμπειρία των παλαιοτέρων, θα συνεχιστεί.»

Έγινε συγκεκριμένη αναφορά και για την προσθήκη του κλαρίνου στο φετινό μουσικό πρόγραμμα ύστερα από πολλά χρόνια, συγκεκριμένα από το 2015. Αφορμή στάθηκε «η αναπάντεχη παρουσία του Μιχάλη Σιώπη στον περσινό χορό, καθώς και εξαιτίας της θετικής ανταπόκρισης του κόσμου, επιλέξαμε να ενταχθεί φέτος στο μουσικό σχήμα του «Ανταμώματος 2023».»

Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων διατίθονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς: «Φέτος, θα διαφοροποιηθούμε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κατόπιν σκέψης και συζήτησης, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τον τομέα της Παιδείας. Βλέπετε, η Παιδεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες μιας κοινωνίας και, για το λόγο αυτό, θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντικό να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, λοιπόν, το 10% των εσοδών από το «Αντάμωμαν 2023» θα δοθεί για υλικοτεχνική υποστήριξη στο Γυμνάσιο Σχολείο του ακριτικού Αγαθονησίου. Τέλος, ένας ακόμα λόγος που συνέβαλε στο να παρθεί η απόφαση αυτή, είναι η δυσκολία στην πρόσβαση του εν λόγω νησιού- και κατ’ επέκταση και του σχολείου- σε υλικά και υπηρεσίες που για την ηπειρωτική Ελλάδα είναι αυτονόητες.»

Τέλος, συζητήθηκε το κομμάτι του κόστους της πρόσκλησης, καθώς φέτος ναι μεν είναι πολύ πιο οικονομική η είσοδος αλλά δεν περιλαμβάνεται το φαγητό. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ξεκάθαρη και λογική: «Η αλήθεια είναι πως πέρσι αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα με το φαγητό, γι’ αυτό και φέτος επιχειρούμε μια διαφορετική προσέγγιση. Στόχος μας κάθε χρόνο είναι να εξελίσσουμε την προσπάθεια μας και —καθώς ξέρουμε πολύ καλά την ανάγκη των ανθρώπων για διασκέδαση— εν μέσω εκτόξευσης του πληθωρισμού, επιλέξαμε φέτος να είναι η είσοδος προσιτή σε όλους.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μεριμνήσει να διατίθεται στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου φαγητό (με νηστίσιμη επιλογή για όσους επιθυμούν) και πότο.»

Τα λέμε λοιπόν όλοι και όλες στο Ετήσιο Ραντεβού μας με την ΕΠοΝΑ, στο «Αντάμωμαν 2023», αυτό το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.