ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών… πορεία» παρουσιάστηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο
Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών… πορεία» παρουσιάστηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
07 Δεκ
0
Σχόλια

Το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών… πορεία» παρουσιάστηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης παρουσίασε το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, το ντοκιμαντέρ «Αργυρουπολιτών… πορεία», ένα ταξίδι στο χωροχρόνο με μυθικές και ιστορικές αναφορές που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το… μέλλον.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Δράμας Θεόδωρος Αθανασιάδης, οι οποίοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το έργο και τη δράση των δύο συλλόγων, όπως και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου που απηύθυνε θερμότατο χαιρετισμό.

(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)

Μάλιστα ο Γιάννης Κωνσταντάτος δεσμεύτηκε επί του βήματος για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατασκευή περικαλλούς ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην είσοδο του εμβληματικού Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού που θα ανεγερθεί στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Πόντιου καλλιτέχνη Αχιλλέα Βασιλειάδη, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όσους ανθρώπους τον στήριξαν στην πορεία του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νεολαία και το μέλλον. «Ο Πόντος θα ζει πάντα και παντού», ήταν τα λόγια του πριν δώσει στο κοινό άλλη μία μικρή γεύση της μοναδικής χροιάς της φωνής του, με τραγούδι του, στο οποίο ενστάλαξε τα μαζέματα της ψυχής του από την επαφή με την πρώτη γενιά των Ποντίων.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Γιώργος Στεφανίδης στο τραγούδι και Κώστας Σιαμίδης στη λύρα ερμήνευσαν σκοπούς της Αργυρούπολης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πυρρίχιο χορό Σέρα που εκτέλεσαν οι Κυριάκος Ιωσηφίδης, Αριστοτέλης Σπυρίδης Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Ελισαίος Σπυρίδης και Αλέξανδρος Κοροσίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που συνεχάρη όλους τους συντελεστές. Υπήρξε επιθυμία για την προβολή του ντοκιμαντέρ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι δράσεις όμως συνεχίζονται. Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης σε συνεργασία με το αδελφικό σωματείο της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής θα φέρει εις πέρας την έκδοση ειδικού τόμου με άρθρα, καταγραφές και μαρτυρολόγια του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ ενώνοντας αυτή την κορυφαία μορφή του Πόντου με την Αργυρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.