ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας: Απολογισμός Δράσης Θεατρικού Workshop
Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας: Απολογισμός Δράσης Θεατρικού Workshop
(Φωτο: Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)
05 Δεκ
0
Σχόλια

Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας: Απολογισμός Δράσης Θεατρικού Workshop

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και τη συνεργασία της Επιτροπής Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στις 18 Νοεμβρίου 2023. Η δράση αφορούσε το Ποντιακό Θέατρο και έλαβε μέρος στο χώρο της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες». Την επιμέλεια είχε ο κ. Φίλιππος Τσαουσέλης – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, απόφοιτος Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε. και Μέλος της Επιτροπής.

(Φωτο: Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)

Το πρώτο μέρος της ήταν θεωρητικό, σε αντίθεση με το δεύτερο, και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχιακό μέγαρο, όπου και παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες, η στάση σώματος, το ύφος του ομιλητή, η χρήση σημείων στίξης στον προφορικό λόγο με σκοπό την ορθή παρουσίαση συναισθημάτων κατά την διάρκεια θεατρικής παράστασης ή σε γενικό πλαίσιο κατά την καθημερινότητα.

Στο πρακτικό μέρος του θεατρικού εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με το πως μια αλλαγή στη θέση του σώματος μπορεί να αλλάξει τα συναισθήματα που θέλει κάποιος να εκφράσει. Ακολούθησε παιχνίδι τύπου «σπασμένο τηλέφωνο» με αναμετάδοση κινήσεων του σώματος και άλλα παιχνίδια που αφορούσαν την κινησιολογία. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες και πήραν μέρος σε θεατρικό σκετς μικρού μήκους που αποτελούνταν με συγκεκριμένα στοιχεία που τους δόθηκαν.

(Φωτο: Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)

 

Κατά τη διάρκεια του workshop, μέλη της νεολαίας ήρθαν σε επαφή με το ποντιακό θέατρο μέσα από αυτοσχεδιασμούς και διαλόγους. Ελπίδα και στόχος μας είναι αυτή η δράση να αποτελέσει έναυσμα ώστε να ασχοληθούν περισσότερα άτομα με το ποντιακό θέατρο, είτε άμεσα είτε στο μέλλον, αλλά και να εξοικειωθούν με την ποντιακή διάλεκτο, η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ποντιακής παράδοσης.

Το θεατρικό workshop ολοκληρώθηκε με συζήτηση, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να λύσουν τις απορίες τους και να προτείνουν διάφορους τρόπους ανάπτυξης παρόμοιων δράσεων.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου, την Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» και τον Συντονιστή της Επιτροπής Θεάτρου της Π.Ο.Ε. κ. Θανάση Λαβασά για τη μεγάλη έμπρακτη στήριξή τους και συμβολή στο εγχείρημα αυτό, καθώς η στάση τους αυτή δίνει ώθηση και στους ίδιους να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσαουσέλη για την άριστη συνεργασία του, καθώς και τους παρευρισκόμενους/ες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.