ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Λάβαρο απέκτησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας
Λάβαρο απέκτησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας
04 Δεκ
0
Σχόλια

Λάβαρο απέκτησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας

Το δικό του λάβαρο απέκτησε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον». Ήταν ένα όνειρο και ένας στόχος του Συλλόγου, ο οποίος υλοποιήθηκε.

Το λάβαρο παρουσιάστηκε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου που διεξήχθη το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023.

Αναλυτικά το μήνυμα του Συλλόγου, στο οποίο περιγράφεται το λάβαρο λεπτομερώς, αναφερόμενο στους συμβολισμούς του:

«Με την ενεργή μας συμμετοχή στο Σύλλογο, καταφέραμε κάτι το οποίο από την ίδρυση του ήταν σκοπός των Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας. Με τη δική σας στήριξη, της τοπικής κοινωνίας και τη σημαντική συμβολή των χορηγών μας, αφανών και φανερών, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το λάβαρο που θα χαρακτηρίζει τον Σύλλογο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο χειμερινό χορό στις 4 Νοεμβρίου 2023.

Το μπλε χρώμα στο φόντο συμβολίζει τη θάλασσα, που αποτελούσε πηγή ζωής για τις παραθαλάσσιες περιοχές του Πόντου, αλλά και το «υγρό μνήμα» των προγόνων μας. «Ο Πόντος ποντίζεται, αλλά δεν καταποντίζεται»

Στο κέντρο του ο αετός, ο Μονοκέφαλος αετός του Πόντου, το έμβλημα της Δυναστείας των Μεγάλων Κομνηνών, των Κυβερνητών της Αυτοκρατοριας της Τραπεζούντας. Χαρακτηριστικό επίσης της δύναμης του Ποντιακού Ελληνισμού και των ανταρτών των βουνών του Πόντου. «Αητεντς’ επαραπέτανεν, ψηλά ς’ σα επουράνια», αναφέρει η λαϊκή μούσα.
Στη βάση του, το λάβαρο φέρει κλαδιά ροδάφνου. Το ροδάφνον, το δέντρο που φύεται σε όλον τον παράλιο Πόντο. Οι πρόγονοι μας, θεωρούσαν τους καρπούς του, εκλεκτό και συγχρόνως θεραπευτικό έδεσμα. Το όνομα του δέντρου αυτού, φέρει ο Σύλλογος μας από την ίδρυση του, το 2006.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ραφαήλ Παπαδόπουλος
Η Γενική Γραμματέας Ευθυμία Παναγιωτίδου»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.