ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον αγιασμό τους τέλεσαν οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου
Τον αγιασμό τους τέλεσαν οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
28 Νοέ
0
Σχόλια

Τον αγιασμό τους τέλεσαν οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για την νέα πολιτιστική χρονιά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ.κ Χρυσόστομος, μαζι με τους π. Κωνσταντίνο και π. Ματθαίο, τέλεσαν τον αγιασμό και ευλόγησαν όλους τους παρευρισκομένους.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Στον σύντομο αλλά γεμάτο νόημα λόγο του, ο Σεβασμιωτατος θύμισε πως θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από τις τρεις αρχές που μας ενώνουν, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Αυτές είναι, η αγάπη μας για τον Χριστό, για την πατρίδα μας, την Ελλάδα και για τον τοπο μας.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής, Λιάκος Ευάγγελος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Ηλίας Ιωάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τοπικοί παράγοντες, χορευτές, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Η νεοεκλεγείς πρόεδρος των «Ακριτών», Πελαγία Τσούφλα, με μήνυμά της με το οποίο αντιπροσωπεύει όλο το Δ.Σ, είχε να κάνει με τους βασικούς πυλώνες που έχει στοχεύσει να ακολουθήσει η νέα διοίκηση καθώς και τις δράσεις που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει μέσα στην διετή θητεία της (εκμάθηση ποντιακης διαλέκτου, ιστορίας-λαογραφίας, κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός) με την συνδρομή και τη συμβολή όλων.

Στόχος του νέου ΔΣ είναι να μεταλαμπαδεύσει τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και την παράδοση στην νέα γενιά που έρχεται, και να παραμείνει η ίδια ζεστή φλόγα γύρω από την οποία χορεύει, μαθαίνει και ζει η γενιά που ήδη υπάρχει!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.