ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το μήνυμα των συντονιστών του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων εν όψει του Φεστιβάλ
Το μήνυμα των συντονιστών του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων εν όψει του Φεστιβάλ
(Φωτο: ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων)
24 Νοέ
0
Σχόλια

Το μήνυμα των συντονιστών του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων εν όψει του Φεστιβάλ

Οι πρόβες του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων έχουν ολοκληρωθεί εν όψει του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Οι χορευτές είναι έτοιμοι για να συναντήσουν τους χορευτές των άλλων ΣΠοΣ, ώστε όλοι μαζί να προβάλλουν για άλλη μια φορά την ιστορία και την παράδοση του Πόντου.

Οι συντονιστές του ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, με επικεφαλής την Σοφία Σαββίδου, εξέδωσαν όλοι μαζί ένα μήνυμα πριν το ταξίδι στην Κομοτηνή και την έναρξη του Φεστιβάλ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα των συντονιστών:

«Οι πρόβες του Σ.Πο.Σ Ν.Ελλάδας & Νήσων ολοκληρώθηκαν, για το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοέμβρη στην Κομοτηνή.

Μια αποστολή για δυνατούς ταξιδιώτες που θα ξεκινήσει από την Αττική, με συμπορευτές που θα έρθουν και από την Ρόδο, την Καλαμάτα, την Αργολίδα, την Πάτρα, την Λαμία, την Κέρκυρα.

Εμείς ως Συντονιστές, δεν μείναμε μόνο στο να δείξουμε τις χορευτικές κινήσεις και τα βήματα των πέντε χορών που είχαν επιλεγεί για τον Σύνδεσμό μας, αλλά αναφερθήκαμε και στην ιστορία τους και την προέλευσή τους από τον Πόντο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον χορό Μονόν Χορόν (Τεκ Καϊτέ) από τον τόπο των γενναίων, την Πάφρα, εκεί που άνθισε το αντάρτικο του Πόντου, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν οι πρόγονοί μας την αξιοπρέπειά τους.

Επίσης συζητήσαμε και για την συνθήκη της Λωζάνης, όπου θα είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ.

Όλοι οι χορευτές του Σ.Πο.Σ μας, κάθε ηλικίας ενώθηκαν στον κύκλο της ζωής….. και Ανυπομονούμε να ανταμώσουμε με τους χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα, με τις παραδοσιακές φορεσιές της Αλησμόνητης Πατρίδας μας, τον Πόντο!

Καλή Επιτυχία σε όλους!
Ψηλά το ανάστημα και το κεφάλι!
Χαμόγελο και Ανάταση Ψυχής!!

Με εκτίμηση,
η Επικεφαλής Συντονίστρια Σοφία Σαββίδου
Οι Συντονιστές (με αλφαβητική σειρά)
Κωνστάντης Γιώργος, Μακρίδης Θοδωρής, Παπαδόπουλος Στράτος, Πατσεάδη Νίκη, Πουτακίδης Γιώργος».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.