ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ήρθαν ως τρεις εκλεκτοί καλλιτέχνες και έφυγαν ως οικογένεια και εκλεκτά μέλη της «Ποντιακής Εστίας»
Ήρθαν ως τρεις εκλεκτοί καλλιτέχνες και έφυγαν ως οικογένεια και εκλεκτά μέλη της «Ποντιακής Εστίας»
(Φώτο : neoskosmos.com)
21 Νοέ
0
Σχόλια

Ήρθαν ως τρεις εκλεκτοί καλλιτέχνες και έφυγαν ως οικογένεια και εκλεκτά μέλη της «Ποντιακής Εστίας»

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των τριών καλλιτεχνών που προσκάλεσε η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», Μπάμπη Ιωακειμίδη, Τάσο Πετρόπουλο και Γιάννη Καμπά, καλλιτέχνες που υπόσχονται ένα τεράστιο αλλά και ποιοτικό μέλλον για την ποντιακή μουσική. Βιωματικοί και αυθεντικοί όχι μόνο στη γνώση, αλλά και στο ήθος και την υπομονή, κύρια χαρακτηριστικά των χρήσιμων ανθρώπων στο πέρασμα της ζωής.

Από την πρώτη στιγμή αφουγκράστηκαν το πάθος και την αγάπη των μελών του Συλλόγου μας για τη μουσική και τον πολιτισμό της αλησμόνητης πατρίδας και έκατσαν μαζί τους, γλέντησαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν ιδέες για τα δρώμενα του ποντιακού χώρου.

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, οι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν το Πανηγύρι του Oakleigh όπου εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα της «Ποντιακής Εστίας». Τις απογευματινές ώρες οργανώθηκε γλέντι προς τιμήν τους στο χώρο όπου φιλοξενήθηκαν με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών των χορευτικών συγκροτημάτων. Πραγματικά, το κοινό δεν πίστευε στα μάτια του από την ποιότητα των παιδιών που συμμετείχαν μαζί τους και το πόσο ενημερωμένα είναι σε ό,τι αφορά την ποντιακή μουσική.

Την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν στο σπίτι του, τον κ. Χρήστο Παρχαρίδη τον μοναδικό πλέον βιωματικό Πόντιο καλλιτέχνη στην πόλη μας και έναν από τους ιδρυτές της «Ποντιακής Εστίας».

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βρέθηκαν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote για την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον Επίσκοπο Κερασούντας κ. Ευμένιο, όπου απόλαυσαν την υπέροχη φιλοξενία του Θεοφιλέστατου, συζήτησαν για το ταξίδι τους τις πρώτες τους εντυπώσεις και ζήτησαν και οι ίδιοι να μάθουν για την πρόοδο του ελληνισμού.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φίλους, μέλη των χορευτικών τμημάτων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στην επιχείρηση Souvlaki Skewered στο South Melbourne η οποία ήταν και μια από τους χορηγούς των εκδηλώσεων.

Την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της «Ποντιακής Εστίας» πραγματοποιήθηκε το δεύτερο γλέντι και ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ποντιακού Σπιτιού και να βρεθούν για ακόμη μια φορά με φίλους και μέλη του Συλλόγου και τα μέλη της Νεολαίας και των χορευτικών τμημάτων.

Την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου με την συνοδεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών ταξίδεψαν στο Ballarat και επισκέφθηκαν το άγαλμα του ευεργέτη του προσφυγικού ελληνισμού George Divine Treloar. Τα συναισθήματα, οι εντυπώσεις και η συγκίνηση έγιναν ένα κουβάρι, όταν τους πρόσφεραν ένα πιάτο με αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου το βράδυ δεξιώθηκε τους καλλιτέχνες και τα μέλη του ΔΣ της Εστίας, ο πρόεδρός της κ. Κώστας Τσεπραϊλίδης.

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος χορός της «Ποντιακής Εστίας».

Μια βραδιά πραγματικά ασύλληπτη, όπου συμμετείχαν όλες οι ηλικίες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων. Μια βραδιά που οι κορυφαίοι καλλιτέχνες κατέθεσαν την ψυχή τους. Στο καλωσόρισμα του προς τον κόσμο ο τραγουδιστής Μπάμπης Ιωακειμίδης, αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο για την πρόσκληση και κάποιους ανθρώπους για την ιδιαίτερη φιλοξενία τους, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση και συνεχίζοντας είπε γεμάτος συγκίνηση: «Θα επιστρέψουμε στην πατρίδα με τα ίδια συναισθήματα που αφήσαμε τους δικούς μας ανθρώπους όταν ξεκινήσαμε για να έρθουμε στην Αυστραλία».

Εκ μέρους της «Ποντιακής Εστίας» τους ευχαρίστησε η κ. Λίτσα Αθανασιάδη, λέγοντάς τους βαθιά συγκινημένη: «Με την ανθρώπινη παρουσία και την ποιότητά σας, σας θεωρούμε πλέον μέλη της μεγάλης οικογένειάς μας».

Και το γλέντι ξεκίνησε. Δόνησαν τον χώρο οι δοξαριές του Τάσου Πετρόπουλου και η κρυστάλλινη φωνή του Μπάμπη Ιωακειμίδη ταξίδεψε με μαγικό τρόπο όλους στην αλησμόνητη πατρίδα αλλά και στον τόπο καταγωγής του καθενός που παρευρέθηκαν σ αυτήν την όμορφη βραδιά. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο μικρότερος της παρέας Γιάννης Καμπάς με τη γλυκύτατη φλογέρα του και το αγγείο του που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το απίστευτο παίξιμό του έρχεται από πολλά χρόνια πριν ακολουθώντας τους μεγάλους πρωτομάστορες.

Μουσικές γνήσιες της αλησμόνητης πατρίδας σαν γάργαρο καθάριο νερό που ξεκινούσε από τις πηγές του αλησμόνητου Πόντου. Ο ρυθμός ξέφρενος και ασταμάτητος. Ενώθηκαν χέρια, ανάσες, ψυχές σε έναν μεγάλο απέραντο κύκλο που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα. Χαρακτηριστική ήταν η κουβέντα του Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τέλος: «Ας κάνουμε μια επανεκκίνηση … ήταν λίγο μ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Για μια φορά ακόμη η Κεντρική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία» πραγματικά αρίστευσε στις εξετάσεις που έδωσε αφού πλέον είναι γνωστό ότι οι επιλογές της σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό μέρος δεν περιορίζονται μόνο στην διασκέδαση αλλά και στο πολιτιστικό μέρος.

Ο ερχομός των ανθρώπων αυτών ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός αφού οι εκατέρωθεν πλευρές έδωσαν και πήραν.

 

 

 

Πηγή : neoskosmos.com

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.