ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκπαιδευτική εκδρομή για την Ένωση Ποντίων Περιστερίου
Εκπαιδευτική εκδρομή για την Ένωση Ποντίων Περιστερίου
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)
16 Νοέ
0
Σχόλια

Εκπαιδευτική εκδρομή για την Ένωση Ποντίων Περιστερίου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 η Ένωση Ποντίων Περιστερίου, με συμμετοχή κόσμου που κάλυψε δύο πούλμαν, ταξίδεψε στην Αρκαδιανή.

Εκεί η υπεύθυνη του αγροκτήματος, Ευτυχία Μπούκα, ξενάγησε τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης στο μουσείο το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες κι υλικό από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της εποχής, αλλά κι αυτούσια την σχολική αίθουσα και το δωμάτιο του δασκάλου που υπήρχαν τότε.

Ακολούθησαν ξεναγήσεις στην βιβλιοθήκη και το παραδοσιακό μαγειρείο όπου τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν από μέλος του ΔΣ για τα παιχνίδια στον Πόντο και έπαιξαν και οι ίδιοι ένα παιχνίδι γνώσης στην ποντιακή διάλεκτο που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους!

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Στην αίθουσα του εστιατορίου έγινε γλέντι με το Σύλλογος Ποντίων Μεσσηνίας «Η Νέα Ρωμανια» και προτάθηκε η αδελφοποίηση των δύο συλλόγων.

Στην εκδρομή παρέστη κι ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης με το επιτελείο του, ενώ συμμετείχε και στην ξενάγηση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.