ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου
Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου
(Φώτο : tirnavospress.gr)
14 Νοέ
0
Σχόλια

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου

Συγκίνηση και περηφάνια στην επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια Ίδρυσης – Λειτουργίας και προσφοράς του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο 

Στην εκδήλωση έγινε μια αναδρομή στα 10 αυτά χρόνια προσφοράς στην παράδοση ενώ τιμηθήκαν οι πρόεδροι , οι ευεργέτες και οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου για το έργο τους στον Σύλλογο.

Ιδιαίτερη αναφορά στην παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού έκανε ο εισηγητής Κασαμπαλίδης Γεώργιος τονίζοντας την σπουδαίοτητα  της συνέχισης του Ποντιακού Πολιτισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο η Ποντιακή γλώσσα πρέπει με κάποιο τρόπο να διδάσκεται στους συλλόγους γιατί δεν πρέπει για κανένα λόγο να χαθεί λόγω της ταχύτατης εξέλιξης της εποχής που ζούμε.

Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η μουσική από την χορωδία και ο εμβληματικότερος χορός των Ποντίων ο χορός Σέρρα από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου που για άλλη μια φορά συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Μουσικοί: Κοσκερίδης Χρήστος – Λύρα, Παπαδόπουλος Ραφαήλ – Νταούλι, Παναγούλης Παναγιώτης – Λαούτο, Παναγούλη Ευδοξία – Κανονάκι.

Το παρόν έδωσαν ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πατήρ Γεώργιος, ο πάτερ Ιάκωβος, εκπρόσωποι συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

 

Πηγή : tirnavospress.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.