ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Χαϊδαριώτικη καταιγίδα τύπου «Π» χτύπησε στη Νίκαια
Η Χαϊδαριώτικη καταιγίδα τύπου «Π» χτύπησε στη Νίκαια
(Φωτ.: Μαρία Παναγιωτοπούλου)
28 Νοέ
0
Σχόλια

Η Χαϊδαριώτικη καταιγίδα τύπου «Π» χτύπησε στη Νίκαια

Μπορεί η καταγίδα τύπου «Π» να χτυπούσε την Ευρώπη και να έπληξε προς το τελείωμά της και τη χώρα μας αλλά η Χαϊδαριώτικη καταιγίδα τύπου «Π»όντου που δημιούργησε η Βραδιά Νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα», έπληξε τη Νίκαια και συγκεκριμένα το κτήριο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού που την φιλοξένησε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023!!!

Όλοι οι καλλιτέχνες της Βραδιάς με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα», Βασίλη Λούκο (φωτ.: Μαρία Παναγιωτοπούλου)

Είχαν ενημερώσει άλλωστε και τα μέλη του ΔΣ της «Ποντιακής Λύρας» «Απόψε ίσως και να γραφτεί ιστορία. Μην αργήσετε και μην πάρετε αμάξια.»…. Ο λόγος; πολλοί!!!

  1. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλούσιο
  2. Ο χώρος αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει όποιον έρθει
  3. Τα τραπέζια κατάλληλα τοποθετημένα για να υπάρχει όσο περισσότερος χώρος χρειάζεται για να χορέψουν όλοι
  4. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα όπως αρμόζει σε Βραδιά Νεολαίας…. Γεμάτα από νεανική ενέργεια
  5. Τα ποτά που υπήρχαν στο μπαρ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και προσεγμένα για να μην υπάρχουν «απρόοπτα»

Θέλετε κι άλλους;;; είναι υπέρ αρκετοί για να σας δώσουν μια γεύση για το τι θα ακολουθούσε.

Η αίθουσα της Οικοδέσποινας Ένωσης —για όσους την έχουν επισκεφθεί ξέρουν ότι— είναι διόροφη. Ευτυχώς δηλαδή γιατί οι κρατήσεις ήταν τόσες πολλές που κάποιοι έπρεπε να έχουν θέα από ψηλά της εκδήλωσης. Όχι ότι τους απέτρεψε από το να κατεβαίνουν συνέχεια και να χορεύουν ή να συζητούν με γνωστούς και φίλους που έβρισκαν στην εκδήλωση.

Έχουμε συνηθίσει στους Ετήσιους Χορούς να υπάρχει πρώτα καλωσόρισμα από τα μέλη του ΔΣ, κάποιους χαιρετισμούς και μετά γλέντι. Στη Βραδιά Νεολαίας της «Ποντιακής Λύρας» είχαμε κάποιες πρωτοτυπίες. Υπήρξε στην αρχή ένα πρόγραμμα καλωσορίσματος από τους καλλιτέχνες για να ζεστάνουν το κλίμα και μετά υπήρξε ένας πολύ σύντομος χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Βασίλη Λούκου. Ταυτόχρονα δίπλα στην είσοδο, υπήρχε ένα αυτοσχέδιο photobooth με 2 ringlights, 2 ζευγάρια γυαλιά τα οποία ανέγραφαν «Βραδιά Νεολαίας Ποντιακή Λύρα, 10/11/23» και το Banner του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr (χορηγός επικοινωνίας της Βραδιάς).

Η ιδέα του photobooth εξέπληξε  ευχάριστα τους πάντες όπου έσπευσαν να βγάλουν τις αντίστοιχες αναμνηστικές φωτογραφίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της «Ποντιακής Λύρας», προέτρεψε όλα τα άτομα να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους σε όλα τα Κοινωνίκα Δίκτυα χρησιμοποιώντας το #Vradia_Neolaias_2023.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Άκη Σιαμίδη στο τραγούδι, τον Σωκράτη Μουρατίδη στη λύρα, το Νίκο Κοέντα στο νταούλι και τον Παναγιώτη Κουλαξουζίδη στα πλήκτρα. Εννοείται πως η πίστα δεν έμεινε άδεια για πολύ. Συγκεκριμένα, γέμισε στα 42 δευτερόλεπτα (η πρώτη είσοδος κόσμου έγινε στα 18 δευτερόλεπτα).

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν ο Χρήστος Ναβροζίδης στο τραγούδι και τη λύρα, ο Νίκος Κοέντας στο νταούλι και ο Παναγιώτης Κουλαξουζίδης στα πλήκτρα. Μέχρι να γίνει η αλλαγή των καλλιτεχνών μη νομίζετε ότι άδειασε η πίστα. Φυσικά και όχι, όλοι περίμεναν συζητώντας μεταξύ τους την αλλαγή του μουσικού σχήματος ώστε να συνεχίσουν να χορεύουν.

Στη συνέχεια ανέλαβαν ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο τραγούδι, ο Σωκράτης Μουρατίδης στη λύρα, ο Ορφέας Κοσμίδης στο νταούλι και ο Παναγιώτης Κουλαξουζίδης στα πλήκτρα.

Τέλος, ήρθε η ώρα για το αγγείο του Γιώργου Βέργου να κάνει την εμφάνισή του. Εννοείται πως δίπλα του ήταν όλοι οι τραγουδιστές μαζί, όλες οι λύρες και τα νταούλια έπαιαζαν εναλλάξ δίνοντας μια τελείως διαφορετική νότα. Ο Παναγιώτης Κουλαξουζίδης ήταν σταθερή αξία σε κάθε σχήμα καθ’ όλη την διάρκεια της Βραδιάς.

Το κέφι και το γλέντι συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να νιώθουν ότι βρισκόντουσαν περισσότερο σε ένα πάρτυ με φίλους παρά σε ένα γλέντι. Αυτό θεωρούμε ότι ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα για όλα τα μέλη της «Ποντιακής Λύρας» που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτής της Βραδιάς Νεολαίας.

Κείμενο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Φωτό: Μαρία Παναγιωτοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.