ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεία Λειτουργία και Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο τέλεσε το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»
Θεία Λειτουργία και Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο τέλεσε το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»
(Φωτο: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)
12 Νοέ
0
Σχόλια

Θεία Λειτουργία και Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο τέλεσε το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

Την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023 τελέστηκε η γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.

(Φωτο: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

Την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο στην ανιστορημένη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας τέλεσε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Κυριάκος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία θαύματα που συνέβησαν στην ιστορική Ιερά Μονή στον Πόντο κατά τον 19ο αιώνα και κατέγραψε στο βιβλίο του ο αείμνηστος πρωτεργάτης και ιδρυτής του Σωματείου Χαράλαμπος Κιαγχίδης.

Το παρών έδωσε πλήθος ευλαβών προσκυνητών από το Ροδοχώρι, τη Νάουσα και τις γύρω περιοχές και ακόμη εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Σωματείο πρόσφερε σε όλους τους προσκυνητές καφέ και διάφορα κεράσματα καθώς και «λειμωνέματα» που έφεραν οι προσκυνητές, όπως συνηθιζόταν και στον Πόντο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή στο Ροδοχώρι της Νάουσας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.