ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα»
Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα»
(Φωτο: ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου)
09 Νοέ
0
Σχόλια

Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα»

Μήνυμα εξέδωσε ο Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου αναφορικά με το 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε. είναι ίσως η κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να ανταμώσουν σωματεία και χορευτές απ’ όλη την Ελλάδα. Για φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.

Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία του Φεστιβάλ, ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς, από τα μέσα Αυγούστου, τις συναντήσεις και τον προγραμματισμό των εργασιών έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πραγματοποίηση των προβών. Αποτέλεσμα όλης αυτής της προεργασίας ήταν:

Στις 21 Αυγούστου να έχουμε επικοινωνήσει με όλα τα σωματεία – μέλη για να δηλώσουν συμμετοχή, να προτείνουν μουσικούς και χοροδιδασκάλους.
Στις 3 Σεπτεμβρίου ορίσαμε α) υπεύθυνη – συντονίστρια του χορευτικού την κα Χαραλαμπίδου Ανατολή, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό, β) υπεύθυνο – συντονιστή ενδυμασίας τον κ. Κεσίδη Γεώργιο, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ., γ) υπεύθυνο – συντονιστή μουσικής τον κ. Γαβριά Νικόλαο, καθηγητή ποντιακής λύρας στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και μουσικό, δ) παρουσιάστρια του χορευτικού την κα Καραγιαννίδου Αντωνία, εκπαιδευτικό – ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής.
Στις 6 Σεπτεμβρίου να έχουν ενημερωθεί όλα τα σωματεία – μέλη για τις περιφερειακές πρόβες (ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία) που προγραμματίστηκαν:
1) στην Ανατολή Ιωαννίνων για τα σωματεία της Περιφέρειας Ηπείρου,

2) στα Γρεβενά για τα σωματεία της Π.Ε. Γρεβενών και του Βοΐου Κοζάνης,

3) στη Μεσοποταμία και στην Πεντάβρυσο για τα σωματεία της Π.Ε. Καστοριάς,

4) στα Κοίλα Κοζάνης για τα σωματεία των Δήμων Κοζάνης και Σερβίων,

5) στην Πτολεμαΐδα για τα σωματεία του Δήμου Εορδαίας,

6) στη Φλώρινα για τα σωματεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Πετύχαμε από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθούν 18 περιφερειακές πρόβες, από 3 σε κάθε περιοχή, σύνολο και να έχουμε προγραμματίσει και μια τελευταία πρόβα για όσους δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στις προηγούμενες.
Προγραμματίστηκαν δύο γενικές πρόβες στη Λευκόβρυση Κοζάνης, στις 5 και 19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του συνόλου των χορευτών του Σ.Πο.Σ.
Σχεδιάσαμε έντυπο καταγραφής και το προωθήσαμε έγκαιρα στα σωματεία – μέλη για τη συλλογή εκείνων των πληροφοριών που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία.
Εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά την παρουσία ιατρού και την ύπαρξη απινιδωτή στις γενικές πρόβες.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε δίχως την άψογη συνεργασία του Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ. με τα Δ.Σ. των σωματείων – μελών, με τους συντονιστές σε κάθε πεδίο και με τους βοηθούς τους, με τους μουσικούς και με την εταιρεία ηχητικής κάλυψης και φυσικά με τους χορευτές μας.

Το μήνυμα σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.