ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το παραμύθι «Ο Τεπεκιόης» μελέτησαν στο τμήμα ποντιακής διαλέκτου και λαογραφίας της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Το παραμύθι «Ο Τεπεκιόης» μελέτησαν στο τμήμα ποντιακής διαλέκτου και λαογραφίας της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
09 Νοέ
0
Σχόλια

Το παραμύθι «Ο Τεπεκιόης» μελέτησαν στο τμήμα ποντιακής διαλέκτου και λαογραφίας της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το 2ο μάθημα του Τμήματος Ποντιακής Διαλέκτου και Λαογραφίας που λειτουργεί στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και υπεύθυνο τον Ηλια Υφαντιδη, αφού ξεπεράσαμε τους 15 συμμετέχοντες.

Στο δεύτερο μάθημα ο Ηλιας Υφαντιδης επέλεξε να κάνει το ποντιακό παραμύθι από την περιοχή της Τραπεζούντας «Ο Τεπεκιόης», που συμπεριλαμβάνεται στο παράρτημα 5 της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών «Τα παραμύθια του ποντιακού λαού – Σίμου Λιανίδη».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι «Ο Τεπεκιόης» είναι ο Κύκλωπας και φυσικά το παραμύθι αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία και είναι πραγματικά συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Ελλαδικό χώρο οι πρόγονοι μας γαλουχούσαν τα παιδιά τους με παραμύθια βγαλμένα από την ελληνική μυθολογία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.