ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συναντήθηκαν τα μέλη του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν όψει του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Συναντήθηκαν τα μέλη του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν όψει του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
02 Νοέ
0
Σχόλια

Συναντήθηκαν τα μέλη του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν όψει του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μετά από πρόσκληση τους στους προέδρους και στους χοροδιδασκάλους των σωματείων της περιφέρειας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023,στο Σύλλογο Ποντίων Επαρχίας Νέστου στην Χρυσούπολη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον ορισμό των συντονιστών χοροδιδασκάλων, αλλά και την διευθέτηση όλων των λεπτομερειών της προετοιμασίας για το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.

Με ιδιαίτερη χαρά η πρόεδρος καλωσόρισε και ευχήθηκε μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά στους παρευρισκόμενους, στους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση της, για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε κάθε δράση του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια, προχώρησε στο οργανωτικό κομμάτι, απαριθμώντας τις αρμοδιότητες των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων, των Χοροδιδασκάλων, των Χορευτών, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους χοροδιδασκάλους το επιθυμούν να συμμετάσχουν στον συντονισμό.

Οπότε η ομάδα των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων διαμορφώθηκε ως εξής:
Θράκη – Στέλιος Νικολάου
Δράμα – Δέσποινα Αμπρικίδου , Σαλώμη Μιχαηλίδου , Κυριακή Σαλωνίδου , Ματθαίος Καλτσίδης
Καβάλα – Χρήστος Πακαταρίδης, Ματίνα Τσουλφίδου, Μαρία Διαμαντίδου, Σίμος Κουλακίδης.

Οι Συντονιστές Χοροδιδάσκαλοι όρισαν εκ νέου συναντήσεις σε κάθε νομό, ώστε να παρουσιάσουν τους χορούς στους χοροδιδασκάλους της περιφέρειας και να προγραμματίσουν τις πρόβες, πάντα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Συγκεκριμένα, οι χοροί για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι:
1)Ουτσάι
2)Καλόν κορίτς
3)Λετσίνα
4)Πατούλα
5)Κοτσαγκέλ’

Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν τις προτάσεις- απόψεις τους, τις οποίες το συμβούλιο του Συνδέσμου άκουσε προσεκτικά και υποσχέθηκε να προβεί στην επίλυση τυχόν εμποδίων, ώστε να κυλήσει ομαλά η διάρκεια της προετοιμασίας.

Κλείνοντας, πραγματοποιήθηκε μία ενημέρωση από την κυρία Μαρία Διαμαντίδου ενδυματολόγο, ερευνήτρια, σχεδιάστρια της Ποντιακής φορεσιάς για το ενδυματολογικό κομμάτι των χορευτών, με εκτενή αναφορά στο ορθό τρόπο χρήσης της γυναικείας και ανδρικής φορεσιάς, αποσκοπώντας στην καλαίσθητη παρουσία όλων των χορευτών της περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.