ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
Στην υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
31 Οκτ
0
Σχόλια

Στην υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συμμετείχε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στην τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης της 21ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε από την Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η φετινή εκδήλωση στην πόλη ήταν ξεχωριστού συμβολισμού, αφού παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος (Αλγερία), ο Επίτιμος Πρόεδρος (Ιταλία ), η Γενική Ταμίας (Ιταλία ) και ο Ηπειρωτικός Επίτροπος (Μαρόκο) για θέματα αιμοδοσίας στην Αφρική του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας, τιμώντας έτσι τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την πόλη του Κιλκίς.

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχτηκε η πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, Φραγγίδου Αικατερίνη και τη Φλόγα παράδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας, Θεολόγος Ζώτος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο και Άναμμα του Βωμού με ανάκρουση των Εθνικών ​Ύμνων της Ελλάδας, της Αλγερίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.

Ο δήμαρχος του Κιλκίς, Κυριακίδης Δημήτριος καλωσόρισε τους επίσημους φιλοξενούμενους και έγιναν βραβεύσεις Εθελοντών Αιμοδοτών της Τράπεζας Αίματος του ΕΕΣ Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στην τελετή και στη πομπή της Λαμπαδηφορίας συμμετείχε ο Πρόεδρος, Δαμιανίδης Παναγιώτης και μέλη των «Αργοναυτών» με παραδοσιακές φορεσιές, διατρανώνοντας έτσι το πανανθρώπινο ιδεώδες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.