ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νεολαίων συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νεολαίων συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)
17 Οκτ
0
Σχόλια

Στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νεολαίων συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νεολαίων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, συμμετείχε με αντιπροσωπεία της η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».

Την ανταλλαγή διοργάνωσε από τις 5 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023 το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα με την Ομοσπονδία Ασσυρίων Ευρώπης και με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και ο χοροδιδάσκαλος του τμήματος ποντιακών χορών κ. Ασβεστάς παρουσίασαν ποντιακούς χορούς και μελωδίες, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της ποντιακής γαστρονομίας με φυλλωτά, σιρόν και τανωμένο σορβά.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι νεολαίοι μοιράστηκαν και αυτοί τις δικές τους παραδόσεις, τους χορούς και τα έθιμα των λαών τους.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Νωρίτερα, οι δεκάδες συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, κατά την οποία δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι, καθώς επίσης περιηγήθηκαν στην πόλη της Νάουσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το αδελφό Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε ακόμα μία δράση, αλλά και για την έμπρακτη υποστήριξη τους στο έργο της Λέσχης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.