ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εγκαίνια, αγιασμός και γλέντι στην Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»
Εγκαίνια, αγιασμός και γλέντι στην Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)
09 Οκτ
0
Σχόλια

Εγκαίνια, αγιασμός και γλέντι στην Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»

Με μια υπέροχη, λιτή, εκδήλωση, εγκαινιαστηκε την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023, το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Η εκδήλωσή ξεκίνησε με τον Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης κ.κ. Αντώνιος.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κυριάκος Τηλγκερίδης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε: «Ξεκινάμε μια νέα χρονιά δραστηριοτήτων σε ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα για την περιοχή μας, σε μια πανέμορφη, νέα, Πλατεία, την Πλατεία Ποντου. Σε αυτό το ταξίδι σας θέλουμε κοντά μας, σας θέλουμε να είστε κομμάτι της ζωής μας».

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Έπειτα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος είπε, «Φτιάξαμε κάτι πολύ όμορφο, κάτι που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά ενός τόσο σημαντικού συλλόγου της πόλης μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, μετά το πέρας των ομιλιών προσφέρε στον Δήμαρχο της πόλης αναμνηστική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την προσωπική του συμβολή στην αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισης.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και φυσικά με γλεντι, στο οποίο η λύρα και το τραγούδι του λυραρη της Ένωσης Γιάννη Ταϊλαχίδη, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στον μακρινό Πόντο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Από τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης παρευρέθηκαν: Η Ένωση Κρητών Γλυφάδας δια του Αντιπροέδρου της Δημήτρη Σπανάκη, η Ένωση Αρκάδων Γλυφάδας δια του προέδρου της Νίκου Τσιντή, η Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας δια της προέδρου της Μίκας Παπάζογλου, ο Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθένων δια του προέδρου του, Βασιλείου Διαμαντή, η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας Εμείς-Λένα Μαυρακάκη, δια της προέδρου της, Χρύσας Λουπασάκη, η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού, με την πρόεδρο της και ο Εξωραιστικός Σύλλογος Νέας Ευρύαλος επίσης με τον πρόεδρο του.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.